HomePsikologji

Disa këshilla se si të “rrisni” biznesin tuaj

Qëndrimi dhe mbijetesa në biznes është mjaft e vështirë. Le të themi se gjatë kohës së një pandemie globale, me shumë mundësi do të ketë një recesion global më pas ku besimi i blerësit mund të bjerë ndjeshëm. Në këto kohë ju dëshironi të siguroni që biznesi juaj të jetë i qëndrueshëm. Të gjithë ne synojmë rritjen e biznesit. Rritja do të thotë sukses. Suksesi do të thotë para. Jo vetëm për ju, por edhe për ata që janë në punën tuaj. Çështja është që çdo konkurrent dhe pronar tjetër i bizneseve të tjerë janë duke menduar saktësisht të njëjtën gjë. Pra, si mund ta bëni biznesin tuaj të rritet? Ne do të ju sjellim disa këshilla qe do t’ju ndihmojnë të merrni perspektivën e nevojshme për të menduar për rritjen e biznesit. Por kur të jeni gati, do të duhet të bëni vetë hulumtimin tuaj. Paçi fat!

1. Merrni Ndihmë Aty ku Mundeni
Shumë pronarë të bizneseve janë shumë të guximshëm ose nervozë për të marrë mendime nga biznesi i dikujt tjetër. Ky mund të jetë një nga vendimet më të mira që merrni pasi do të lirojë kohën tuaj për të bërë gjëra të tjera dhe për të ndërtuar biznesin tuaj. Do të përfitoni gjithashtu nga përvoja e ngrohtë e atyre që ndihmojnë. Ndihma varet nga ajo që ju bëni. Nëse punoni në logjistikë, mund të dëshironi një shërbim logjistik. Nëse punësoni shumë njerëz dhe lodheni duke menaxhuar mikro sjelljen e tyre, mund të dëshironi një firmë HR që mund ta bëjë këtë nga distanca për ju. Nëse punoni vetë, si një person, mendoni të përdorni një shërbim përgjigjjeje të telefonit ose shërbim përcjellës të postës elektronike. Diçka për t’ju dhënë një numër biznesi dhe email. Imazhi me të vërtetë është gjithçka.

2. Flisni me punonjësit tuaj
Nëse punësoni njerëz dhe doni të rriteni në fushën e biznesit, atëherë flisni me ta. Pyetini ata nëse kanë punuar në biznese të ngjashme. Ndryshoni atë që mundeni në një mënyrë që është e mirë për biznesin tuaj. Përdorni përvojat e njerëzve për të filluar biznesin tuaj. Njihni ata, kuptoni se cilat janë aftësitë e tyre dhe sigurohuni t’i vendosni ato në vendet e duhura. Kjo është e njëjta gjë kur punësoni. Mendoni për të ardhmen. Mendoni se si mund të “shfrytëzoni” përvojën dhe sukseset e tyre. Ju nuk doni vetëm të lexoni rezymen e tyre. Angazhohuni me ta dhe shihni se ku mund të shkojnë më së miri.

3. Planifikoni rritjen e biznesit tuaj
Ju duhet të siguroheni që nuk jeni duke i shpenzuar të gjitha paratë tuaja kur po administroni rritjen e biznesit. Planifikoni çdo gjë që do të bënit për të bërë biznesin tuaj më të mirë. Sa kushton dhe sa do të zgjasë? Ju nuk dëshironi të shpenzoni të gjitha paratë tuaja rezervë për diçka që nuk është shikuar ose hulumtuar siç duhet. Në vend të kësaj, planifikoni të gjitha siç duhet dhe sigurohuni që të mos shperdoroni paratë tuaja dhe më pas të pendoheni. Hulumtimi dhe planifikimi i duhur mund të kërkojë pak kohë të gjatë. Mund të keni humbje kohe por të paktën nuk do të jetë një rrjedhje nga portofoli juaj.

4. Kontrolloni konkurrentët tuaj
Është e rëndësishme të kontrolloni konkurrentët tuaj nëse dëshironi të rriteni në biznes. Ata mund të kenë provuar të njëjtën gjë dhe dështuan. Pse ata dështuan? A mund ta ndaloni këtë të mos ndodhë dhe me ju? Gjithashtu, ata mund të kenë qenë të suksesshëm. Aq shumë të suksesshëm në fakt që ata kanë qënë një pjesë e ngrohtë e tregut, duke e bërë mjaft të vështirë për ju që të futeni dhe të bëni ndryshime. Ju nuk dduhet t’i kopjoni ata plotësisht, por nëse diçka e mirë po funksionon, shihni nëse mund të bëni të njëjtën gjë.

5. “Bëni thirrje” për biznesin tuaj
Nuk ka asnjë pikë nisjeje fillimi i të ardhurave nëse njerëzit nuk dinë asgjë për të. Si mund të blejnë produktet tuaja? Angazhohuni me shërbimet tuaja. Ju duhet t’u tregoni njerëzve se çfarë ofroni. Përdorni fuqinë që keni tashmë. Uebfaqet, bloget, rrjedhat e mediave sociale, etj. Nëse po filloni një produkt të ri, atëherë mendoni ta prezantoni me një promovim. Reklamimi dhe dorëzimi i produktit falas zakonisht funksionojnë mirë. Dërgoni disa artikuj falas për ta që të provojnë dhe më pas ata mund të ju shkruajnë. Publiciteti do të sjellë mjaft fitime më pas. Ju mund të keni një listë postare që mund të përdorni për të afishuar produktet tuaja, ose nëse veproni në një dyqan, mund të rregulloni reklamën tuaj për të siguruar që po jepni interes tek klientët. Nëse drejtoni një ekip shitje, kërkojuni atyre që të flasin për këtë kur ata janë duke shitur produktet tuaja ekzistuese.


TË NGJASHME