HomeShowbiz

Disa mësime nga përvoja e komedianit të njohur amerikan George Carlin

George Carlin ishte një njeri që i gëzonte të gjithë pavarësisht faktit se ai i bënte njerëzit të qeshnin mbi të gjitha me veten e tyre. 

Cilado qoftë tema, ai gjithmonë kishte një mendim qesharak për këtë dhe tërhoqi vëmendjen e audiencës së tij për shumë absurditete të jetës të cilat ata as që i kishin menduar kurrë. 

Por ai gjithashtu përziente humorin e tij me reflektime të zgjuara mbi jetën. Për t’ju kujtuar se sa i shkëlqyer ishte ai, këtu janë disa nga mësimet më të mira nga përvoja e tij.

 1. Kohët e fundit kuptova se për çfarë shërbejnë postat elektronike: të komunikosh me ata me të cilët nuk dëshiron të flasësh.
 2. Një ditë, ata do të ndërtojnë një makinë kohe, por askush nuk do të ketë kohë për ta përdorur atë.
 3. Dikush ka nevojë të krijojë një linjë telefonike ku askush nuk i përgjigjet kurrë telefonit. Për ata që nuk ndjekin kurrë këshillat e askujt.
 4. Nëse vërtet dëshironi të dini se si t’i ndihmoni fëmijët tuaj, lëri ata vetëm!
 5. Jeto çdo ditë sikur të jetë e fundit … dhe përfundimisht do të jetë. Ju do të jeni plotësisht të përgatitur.
 6. Nuk ka asgjë të keqe me këtë planet. Janë njerëzit që janë të çmendur!
 7. Cila është gjëja më e mrekullueshme për një shtëpi në plazh? Ju jeni të rrethuar nga idiotë nga të tre anët.
 8. Më pëlqen kur sheh bar ose lule që rriten përmes çarjes midis pllakave të betonit. Është heroike.
 9. Njerëzit që thonë se nuk u intereson ajo që njerëzit mendojnë, janë zakonisht të dëshpëruar që njerëzit të mendojnë se nuk u intereson ajo që mendojnë njerëzit.
 10. Çdo person i tretë në planet ka një lloj sëmundje psikologjike. Mendoni për dy miqtë tuaj më të mirë. Nëse duken mirë, atëherë duhet të jeni ju.
 11. A keni vërejtur ndonjëherë që dikush që e nget makinën më ngadalë se ju është idiot, dhe kushdo që lëviz më shpejt se ju është i çmendur?
 12. Unë gjithnjë lehtësohem kur dikush po më bën lëvdata dhe e kuptoj se po e dëgjoj atë.
 13. Shumica e njerëzve punojnë mjaftueshëm sa të mos pushohen nga puna dhe të paguhen mjaftueshëm para për të mos lënë duhanin.
 14. Ka njerëz që shqetësohen për sigurinë e termocentraleve bërthamore, dhe megjithatë harrojnë të lidhin rripat e sigurimit.
 15. Mos djersitni me gjërat e vogla dhe mos i përkëdhelni gjërat e djersitura.
 16. Arsyeja që flas me veten time është sepse unë jam i vetmi, përgjigjet e të cilit i pranoj.
 17. Energjia elektrike është vetëm një rrufe e organizuar.
 18. Ju nuk do të jeni në gjendje të gjeni kuptimin e jetës përpara se ajo ta ndryshojë në diçka tjetër.
 19. Frisbeetarianism është besimi se kur vdes, shpirti yt ngrihet në çati dhe ngec.
 20. Pse bankat gjithmonë i vendosin lapsat e tyre në tryezë. Nëse ju besoj paratë e mia, së paku duhet të më besoni stilolapsat tuaj!
 21. Gjithmonë mëso. Kurrë mos e lini trurin pa punë. ‘Një mendje e papunë është punëtoria e djallit.’ Dhe emri i djallit është Alzheimer
 22. Një shtëpi është vetëm një vend për të mbajtur gjërat tuaja ndërsa dilni dhe merrni më shumë sende.
 23. Disa njerëz shohin gjëra që janë dhe pyesin, Pse? Disa njerëz ëndërrojnë gjëra që nuk kanë qenë kurrë dhe pyesin: Pse jo? Disa njerëz duhet të shkojnë në punë dhe nuk kanë kohë për të gjitha këto.
 24. Nuk ka asnjë dhuratë. Ka vetëm të ardhme të afërt dhe të kaluar të afërt.

TË NGJASHME