HomeLifestyle

Disa nga peisazhet më të bukura kudo nëpër botë

Ndodh shpeshherë që shumë pamje ose peisazhe të bukura na len pa fjalë. Më poshtë do ju tregojmë disa peizazhe apokalipsi, të cilat kanë frymëzuar piktorët dhe shkrimtarët me pamjen e mrekullueshme.

Valle de la luna, Kili!

Shkretëtira e përsosur. Vendi më i thatë, më i ndaluar në Tokë. Një hapësirë ??e pafund e jetës, e ndërprerë nga kanione të skalitura, liqene të gjëra kripe, të formuara prej gurit dhe rërës.

luna

Salar de uyuni, Bolivi!

Shkretëtira më e madhe e kripës në planet, në malësitë e thata të Andeve në 3650 metra mbi nivelin e detit. Një oqean i bardhë i jashtëzakonshëm, formon kodrina të çuditshme kripe.

SALAR DE UYUNI, Bolivia

Valle della morte, Shtetet e Bashkuara!

Parku kombëtar midis Kalifornisë dhe Nevadës, është pika më e ulët në Amerikën e Veriut, 86 metra nën det. Një peizazh ekstrem ku, për shkak të mungesës së ujit dhe kripërave, nuk rritet asnjë formë e bimësisë.

valle-della-morte

Lago myvatn, Islandë!

Rrëmuja e tokës e formuar nga shpërthime vullkanike që u kanë dhënë formë “kështjellave të zeza”. Formacione lavash shumë të larta, të krijuara nga ngurtësimi i rrjedhave në kontakt me ujin e akullt.

MÝVATN

Parque nacional de timanfaya, Lanzarote, Ishujt Kanarie!

Ky peizazh apokalipsi, është bërë nga llava, magma, kone vullkanike, të zgjedhura nga Stanley Kubrik për disa nga skenat më të fuqishme të filmit të kultit të vitit 2001 “Një Odyssey Space”.

PARQUE NACIONAL DE TIMANFAYA, Lanzarote, Canarie | Un paesaggio da apocalisse, fatto di lave, magmi, coni vulcanici, scelto da Stanley Kubrik per alcune delle scene più potenti del cult movie 2001 'Odissea nello Spazio'.

Bardenas reales, Spanjë!

Një pamje e jashtëzakonshme nga shkëmbinjtë e thellë që quhen kabezos, dhe është shkretëtira më e ngjashme, në Evropë, me ato të Arizonës.

BARDENAS

Voragine del gran cratere, Vulcano, Ishujt Aeolian!

Një shteg gjarpri çon në grykën e humnerës, ku miti grek vendosi falsifikimin e Hefajestit dhe të Ciklopëve. Një panoramë që nuk harrohet lehtë.

VULCANO


TË NGJASHME