HomeLifestyle

Disa truke për të bërë fotografi si një profesionist

Falë teknologjisë dixhitale, të gjithë improvizojnë si artistë. Le të shohim cilat janë disa truket dhe këshilla të dobishme për të mësuar se si të bëni fotografi cilësore, madje edhe me smartphonet tuaj. Për të bërë fotografi të mira, ju duhet shije e mirë. Askush nuk duhet të ketë frikë t’i afrohet temës dhe të nxjerrë në pah disa detaje në kurriz të pjesës tjetër. Ju nuk keni nevojë për pajisje të shtrenjta dhe të sofistikuara: mund të bëni fotografi cilësore edhe me kamera dixhitale dhe smartphone. Jo të gjithë kanë një talent të lindur, por mund të mësoni disa hile të vogla për të përmirësuar stilin tuaj. Këtu janë disa këshilla të dobishme për të mësuar se si të bëni fotografi artistike.

Drita e duhur – duhet të ketë dritën e duhur për secilën foto. Gjithmonë është më mirë të shmangni dritën e ndritshme të mesditës dhe për këtë arsye preferohet t’i bëni ato në mëngjes ose pasdite. Drita duhet të jetë uniforme dhe jo e fortë: rreziku është një kontrast i tepërt që bën që disa detaje të humbasin.

Mbajtja e krahut tuaj të qëndrueshëm – Mbajeni instrumentin tuaj akoma edhe pasi të keni shkrepur. Nëse një fotografi duket e paqartë, kamera ka lëvizur paksa gjatë fotografimit. Mbajtja e aparatit fotografik me të dy duart mund të jetë e dobishme për të shmangur paqartësinë e njëjta gjë vlen edhe për smartphone.

Tema sipas temës – Si të shkruani një libër, ju duhet një temë. Pra, fotografimi i partnerit, peizazhit apo një elementi arkitektonik ose natyror është gjëja më e mirë për të bërë. Është mirë të përqendroheni në një numër të kufizuar detajesh. Të gjithë duhet të kuptojnë menjëherë temën e fotografisë.

Qëndroni në të njëjtin nivel – Nëse është e mundur, qëndroni në të njëjtin nivel me temën e portretit. Mos kini frikë të përkuleni në gjunjë ose të shtriheni.

Shfrytëzoni momentin – Nëse shihni diçka që ju tërheq vëmendjen, mos mendoni shumë për këtë nxirrni telefonin dhe bëni një fotografi.

Flash backlight – Kjo është e dobishme për të pasur një temë të zezë, ose një sfond krejtësisht të bardhë. Kontrasti i duhur për një foto artistike. Sasia e dritës që ndriçon fytyrën është me një intensitet shumë të ndryshëm nga ai i sfondit. Për shkak të kufizimeve fizike të sensorit dixhital, kamera mund të përshtatet për të kapur saktë vetëm një nga të dy.

Rregulli i tretë – Për të marrë një panoramë duhet të mësoni këtë rregull të thjeshtë. Goditja duhet të ndahet në tre zona horizontale me lartësi të barabartë në mënyrë hierarkike: personi në fjalë duhet të zërë gjithnjë dy të tretat, duke e lënë të tretën e fundit atë që intereson më pak. Kështu, fotografia do të jetë më e ekuilibruar dhe e këndshme për tu parë.

Gjithmonë vëzhgoni punën tuaj në mënyrë kritike – Duke verifikuar veprat tuaja, ju mund të kuptoni gabimet dhe të shmangni përfundimin e tyre.

Këto janë vetëm këshilla dhe truket e vogla të dobishme për të mësuar se si të bëni fotografi me cilësi të mirë. Në çdo rast, praktikimi është gjëja më e mirë për të bërë.


TË NGJASHME