HomeSociale

Disa truke për t’u ndjerë të kënaqur me ushqimin pasi keni ngrënë

Dieta për të humbur peshën nuk është gjithmonë e lehtë për t’u ndjekur! Për të filluar ajo kërkon shumë vullnet, i cili fatkeqësisht shpesh mund të dështojë. Ngrënia me kufij mund të çojë në një uri më të madhe dhe rrjedhimisht mund të shkatërrojë çdo plan ushqimi. Këtu janë 7 truket për t’u ndjekur që ju të ndiheni të kënaqur me ushqimin pasi keni ngrënë!

Hani një mollë. Para se të fillojmë të hamë, ne mund të shijojmë një mollë. Është një frut i pasur me ushqyes si dhe me ujë dhe mund të zvogëlojë oreksin. Në këtë mënyrë, pas ngrënies, ne mund të kemi një ndjenjë të ngopjes.

Para së gjithash hani proteinat. Nëse gjella juaj përfshin të dy karbohidratet dhe proteinat, jep përparësi në arritjen e proteinës para se të filloni të hani diçka tjetër. Proteinat janë të pasura me ushqyes, të ulët në kalori dhe japin një ndjenjë të ngopjes më të madhe.

Hani fruta pas ushqimit. Nëse nuk ndjeheni të ngopur pas pjatës së gjellës apo lazanjave, dhe vazhdojmë të jemi të uritur, pas mbarimit të tyre, mund të konsumoni fruta të prera. Ato largojnë ndjenjën e urisë.

Pini dy tasa me çaj. Përveç të mirës për trupin, çajrat reduktojnë ndjenjën e urisë. Ju duhet të pini së paku dy çajra në ditë në mënyrë që të bëni metabolizmin të funksionojë shpejt dhe të rrisë ndjenjën e ngopjes.

Bëni një shëtitje. Sapo të mbaroni, ngrihuni nga tryeza dhe menjëherë shkoni për shëtitje. Në këtë mënyrë ne inkurajojmë tretjen dhe mund të jemi larg çdo tundimi!

Hani ngadalë. Ushqimi i shpejtë me siguri nuk është i mirë dhe ne mund të krijojmë probleme me tretjen. Përveç kësaj, ngrënia e ushqimit ngadalë na lejon të përjetojmë ngopjen në një mënyrë më të kënaqshme.

Pini ujë. Para çdo vakti duhet të pini të paktën dy gota ujë. Nga ana tjetër, është gjithashtu rregulli që parashikon dietën e tetë gotave ujë, të dobishme për humbjen e peshës në më pak se një muaj.


TË NGJASHME