HomeLajme

Dita e Dashurisë dhe pavarësia e Filipineve, dy gjëra të rëndësishme që kujtohen më 12 Qershor

12 Qershori është dita e 163-të e vitit në kalendarin Gregorian. Në këtë ditë, Al Capone u akuzua për 5,000 akuza ndalimi dhe shkatërrimi, Nelson Mandela dënohet me burgim të përjetshëm në Afrikën e Jugut, dhe qyteti i Helsinki, Finlandë u themelua nga Mbreti Gustav I i Suedisë. Ditelindjet e famshme përfshijnë George H W Bush, David Rockefeller, Chris Young, Abbey Lee Kershaw dhe Mark Henry.

Mirëpo me 12 Qershor ne ju kujtojmë se kemi 2 gjëra të rëndësishme të cilat festohen në disa vende të ndryshme të botës.

Sot është Dita Kombëtare e Dashurisë.

Festoni me të dashurin tuaj Ditën Kombëtare të Dashurisë! Nga 12 qershori i 1967 e tutje, amerikanët nuk ishin më të ndaluar të martoheshin me dikë që ata e donin vetëm sepse ishin të racave të ndryshme. Në kohën e vendimit të Gjykatës së Lartë, gjashtëmbëdhjetë shtete të SH.B.A.-së ende ndalojnë martesën ndërmjet grave, kështu që aktvendimi ishte i domosdoshëm.

Pavarësia e Philipinës

Filipinet, të përbërë nga më shumë se 7,000 ishuj të veçantë në Paqësorin Perëndimor, shpallën pavarësinë nga sundimi Spanjoll mbi 120 vjet më parë. Flamuri Filipine u shpalos për herë të parë në këtë ditë, 12 qershor 1898 në një festë frymëzuese, e cila gjithashtu paraqiti shfaqjen e parë publike të himnit kombëtar të Filipineve. Kombi ka bërë përparime të mëdha. Konsiderohet të jetë një treg në zhvillim dhe një vend i sapo industrializuar. Turizmi gjithashtu ndikon shumë në ekonominë e Filipineve.


TË NGJASHME