HomeLifestyle

“Dita e Vitit”, ja se çfarë festohet çdo 1 Gusht

Ashtu si çdo ditë e vitit, janë shumë evente që festohen më 1 Gusht dhe ne do të përmendim dy prej eventeve që festohen sot.

1. Dita Botërore e Internetit

E gjithë popullsia e botës, mbështeten në Rrjetin Botëror në mënyrë që të zbulojnë informacione, të kryejnë detyra në internet dhe të lidhen me të afërmit çdo ditë. Është i domosdoshëm për shumë punë. Prandaj, është e drejtë që ne kemi një ditë për të nderuar Rrjetin Botëror të Internetit dhe është pikërisht sot më 1 Gusht.

A e keni gjetur ndonjëherë veten duke thënë “ku do të isha pa internet?” – Kjo është diçka që shumë njerëz e vërejnë gjatë gjithë kohës! Kjo është veçanërisht rasti kur keni një ndërprerje të papritur në internet dhe nuk mund të bëni dot asgje. Ju nuk dini çfarë të bëni me veten tuaj. World Wide Web ka bërë të mundur për të bërë kaq shumë gjëra që thjesht nuk ishin të arritshme më parë. Kjo përfshin marrjen me miqtë dhe anëtarët e familjes që jetojnë në anën tjetër të botës, si dhe gjetjen e informacionit për pothuajse çdo temë! Është vërtet e jashtëzakonshme të mendosh për fuqinë që ka Interneti sot dhe se si ai e ka pasuruar jetën tonë në kaq shumë mënyra.

World Wide Web: Here are some early facts - August 1: World Wide Web Day |  The Economic Times

2. Ditën e Respektit ndaj Prindërve

Festimi i Ditës së prindërve erdhi zyrtarisht në SHBA në vitin 1994 nga përpjekjet e sinqerta të ish Presidentit amerikan Bill Klinton.
Shumë organizata, pushteti lokal dhe komunitetet e tjera inkurajojnë Ditën e Prindërve duke organizuar aktivitete dhe lojëra të ndryshme.

Respekti për Ditën e Prindërve është gjithashtu fillimi i përsosur për t’i mësuar fëmijët tuaj për respektin dhe për të sjellë sa më shumë pozitivitet në shtëpinë tuaj. Të vlerësojmë të gjithë prindërit në të gjitha pjesët e botës për angazhimin e tyre vetëmohues ndaj fëmijëve dhe sakrificën e tyre të përjetshme drejt ushqimit të kësaj marrëdhënieje.

Edhe pse Dita e Prindërve është një respekt kombëtar, por prapëseprapë ajo nuk është një festë federale në Sh.B.A. Kjo ditë përdoret për të nderuar dashurinë, respektin, sakrificën dhe dashurinë e treguar nga dy personat shumë të rëndësishëm në jetën e çdo individi. Shkoni ta kaloni ditën me prindërit. Tregojuni atyre sa i respektoni, sa i doni. Ndihmoni prindërit përreth shtëpisë dhe merrini një dhuratë të vogël për t’ju treguar atyre që po mendonit për ta. Ju mund t’i merrni ata në një darkë të këndshme. Merrni ato në një shfaqje. Ndoshta mund ti çoni edhe në ndonjë kopësht zoologjik. Ka kaq shumë mënyra krijuese për t’i treguar atyre respekt.

Happy Parents Day 2020: Wishes, messages, quotes, WhatsApp and Facebook  status to share with your friends and family


TË NGJASHME