HomeShëndeti

Doktori tròndit çiftet: Flini të ndarë gjithmonë, arsyeja është bindëse

Një mjek i ka habitur çiftet duke u rekomanduar që ata të flenë gjithmonë vetëm në shtretër të veçantë. I njohur në TikTok, Dr Karan Rajan është një kirurg dhe pedagog në Universitetin e Sunderland, i cili ka shpjeguar në një video se pse çdo çift duhet të flejë i ndarë nga partneri/ja.

Çiftet kanë mbetur të habitur nga këshilla e tij, por ka edhe nga ata që thonë se kjo metodë i ka ndihmuar në marrëdhënien e tyre. Përplasja e cikleve të ndryshme të gjumit së bashku me të gjitha zhurmat dhe ndërprerjet që një person mund të shkaktojë edhe kur në vendin e dremitjes është potencialisht shkatërruese për një gjumë të mirë.

Edhe nëse njëri bën një gjumë të mirë, nuk është garanci që partneri i tij nuk po vuan për gjumë.

Këtu është pjesa e shkencës – kur trupi i njeriut shkon për të fjetur, ajo që ka rëndësi nuk është vetëm sasia e kohës që një person kalon në gjumë, por edhe cilësia e gjumit.

Përfitimet e vërteta të gjumit vijnë nga rënia në gjendjen më të thellë të gjumit, të cilën Dr Rajan paralajmëron se mund të mos jetë e mundur të arrihet nëse keni një partner pranë jush që bën zhurmë dhe lëviz përreth.

Edhe nxehtësia e një personi tjetër në shtratin tuaj mund t’ju ndalojë të bëni orët e gjumit të thellë që ju nevojiten për të pushuar dhe ‘rikarikuar’ siç duhet.

Në video, Dr Rajan thotë: “Një nga shkaktarët që ju duhet për të qenë në gjendje të bini në gjumë, është rënia e temperaturës së trupit. Ndarja e një shtrati rrit nxehtësinë e trupit, kështu që do t’ju duhet më shumë kohë që të bini në gjumë.”

Një person komentoi: “Milion për qind janë dakord me këtë, unë fle shumë më mirë kur partneri im nuk është në krevat!”

Një tjetër shtoi: “Unë dhe bashkëshorti im kemi orare dhe stile krejtësisht të ndryshme të gjumit, ne kemi fjetur veçmas për tetë vjet, më pëlqen!”

Sigurisht, ata që nuk janë pjesë e një çifti dhe nuk kanë me kë të flenë, mund të ndihen të vetëkënaqur dhe superiorë se po flenë më mirë se të gjithë të tjerët.


TË NGJASHME