HomeShëndeti

Doni të humbisni peshë? Ja 5 zakonet e mëngjesit që duhet të hiqni dorë

Ju nuk keni ngrënë ushqim “fast food” dhe ëmbëlsira për një kohë të gjatë, ushtroheni rregullisht dhe mezi sa humbni peshë. Në fakt shumica e njerëzve nuk e kuptojnë që ritualet e tyre të mëngjesit po i ndalojnë që të arrijnë të humbasin peshë. Dhe këto janë 5 zakonet e mëngjesit që duhet të hiqni dorë tani:

1.Flini shumë

Me pak gjumë, trupi juaj do të prodhojë hormone kortizioli në përgjigje të stresit, që rritin oreksin. Gjithsesi gjumi i tepërt nuk është më mirë për ju. Të flesh më shumë se 10 orë gjumë natën, mund të çojë në një peshë më të madhe trupore.

10614810-sleeping-1353562_1280-1485262863-650-8d19e6c297-1486044072

2.Bëheni gati në errësirë

Hapni grilat ose perdet menjëherë pasi zgjoheni. Rrezet e lehta nga dielli i mëngjesit shpejtojnë metabolizmin dhe ndihmojnë trupin që të zgjohet.

10614510-pexels-photo-1485263409-650-53444ab7d5-1486044072

3.Nuk rregulloni krevatin

Mund të tingëllojë e çuditshme, por është e vërtetë. Njerëzit që raportojnë që rregullojnë shtratin, gjithashtu raportojnë se bëjnë gjumë më të mirë.

10614460-pexels-photo-129062-1484912322-650-2d2eef4908-1486044072

4.Harroni të peshoheni

Pesha e përditshme është një teknikë e suksesshme që inkurajon rënien në peshë. Gjëja më e mirë në mëngjes para se të hash dhe të pish ndonjë gjë është të peshohesh.

10614010-bridget_jones_diary_still_0-1484912309-650-b72b5cc84f-1486044072

5.Hani shumë pak në mëngjes

Një mëngjes që përmban 600 kalori do t’ua bënte më të lehtë për të ndjekur dietën ditore.

10614310-food-breakfast-egg-milk-1484912397-650-b4d113f3f6-1486044072

TË NGJASHME