HomePsikologji

Doni të keni sukses? Provoni këto gjëra, funksionojnë çdoherë

Për njerëzit e suksesshëm, inteligjenca nuk është aq e nevojshme, e madje as faktori i fatit të mirë.

Hulumtuesit kanë qenë duke u përpjekur at zbulojnë formulën e suksesit të njerëzve të suksesshme dhe të gjithë janë pajtuar se sekreti gjendet në karakterin e tyre.

Kjo nënkupton se sekretet që i bëjnë njerëzit të suksesshëm janë shprehitë e tyre dhe mënyra se si punojnë.

Nëse dëshironi të keni sukses në jetë dhe të ndaloni së qeni i zakonshëm, atëherë ju duhet t’i ndiqni këshillat e mëposhtme:

Përqendrohuni në minutat, jo në orët

Koha e shpenzuar kot asnjëherë nuk mund të rifitohet dhe kjo është arsyeja se përse njerëzit e suksesshëm e vlerësojnë çdo sekondë të kohës së tyre. Nëse dëshironi të veproni si njerëzit e suksesshëm, atëherë duhet të filloni t’i vlerësoni edhe minutat e jo vetëm orët.

Përqendrohuni në synimet që i keni

Njerëzit bëhen të suksesshëm kur përqendrohen në detyrat më të rëndësishme që i kanë para. Prandaj, përqendrohuni në çdo hap të vetëm që ju shpie drejt realizimit të qëllimeve të mëdha.

Gjërat që mund t’i bëni tani e që kanë ndikim në të ardhmen

Njerëzit e suksesshëm e dinë se veprimet e tanishme mund të kenë ndikim të madh në të ardhmen.

Vlerësojeni kohën familjare

Njerëzit e suksesshëm e vlerësojnë kohën familjare dhe kanë rregulla ku e ndajnë kohën profesionale nga atë personale. Ata e krijojnë një orar dhe pastaj i qëndrojnë pas. Ata preferojnë të vijnë në shtëpi dhe të shpenzojnë kohë me familjen pas punës.

Mbajnë shënime

Ndryshe nga çdo njeri tjetër, të suksesshmit kanë një fletore të vogël në të cilën mbajnë shënime. Ata e shpenzojnë kohën e lirë për t’i shkruar gjërat e ndryshme, siç janë mendimet e momentit. Ata nuk shkruajnë në fletore digjitale sepse kjo gjë ua vret kreativitetin.


TË NGJASHME