HomePolitikë

Dorëhiqet kryeministri i Ukrainës

Kryeministri ukrainas Oleksiy Honcharuk të Premten, 17 Janar, njoftoi dorëheqjen.

Honcharuk theksoi se ai kishte ardhur në këtë post për të realizuar programin e presidentit pasi ai është “një model i hapjes dhe i mirësjelljes”.

“Sidoqoftë, për të hequr çdo dyshim në lidhje me respektin dhe besimin tonë tek presidenti, unë shkrova një letër dorëheqjeje dhe ia paraqita presidentit i cili mund ta paraqesë atë në parlament”, ka shkruar ai në Facebook.

Kryeministri përmendi edhe regjistrimet audio të publikuara së fundmi.

Ditët e fundit, të gjithë ju keni qenë dëshmitarë të ngjarjeve që shpalosen rreth dosjeve të rrjedhura të mbledhura nga fragmente të regjistrimeve të mbledhjeve të qeverisë.

Përmbajtja e tyre krijon artificialisht përshtypjen se ekipi im dhe unë nuk e respektojmë presidentin, i cili është udhëheqësi ynë politik”, shtoi ai.

Zyra e Presidentit tha se Volodymyr Zelensky do të shqyrtojë letrën e dorëheqjes. Vendimi do të shpallet veçmas.


TË NGJASHME