HomeLajmi i Fundit

Dosja rikthehet për shqyrtim, Tahiri rinis betejën në Apel

15 ditë pasi Gjýkata e Lartë zbardhi vendimin, dosja në ngarkim të ish-ministrit të Brendshëm Saimir Tahiri dhe ish-zyrtarit të lartë të pólicisë Jaeld Çela është regjistruar në Gjýkatën e Posaçme të Apelit për Kórrupsionin dhe Krímin e Organizuar.

“Çeshtja ne ngarkim te te pándehurve S.T. dhe J.Ç., eshte derguar nga Gjýkata e Larte dhe eshte regjistruar prane Gjýkates se Posacme te Apelit per Kórrupsionin dhe Krímin e Organizuar me date 24.11.2021 me nr. 47 regjistri themeltar” theksohet në njoftimin e gjýkatës.

Gjýkata e Lartë vendosi rikthimin e çështjes për shqyrtim tek një trupë tjetër e Gjýkatës së Posaçme me argumentin se gjatë procesit kundër Saimir Tahirit ka pasur shkelje procedurale.

Gjithashtu përpos kónfliktit të interesit të gjýqtares Albana Boksi, gjýkata thekson se prókuroria i dha fakteve penále cilësim të ndryshëm nga ákuza dhe se nuk i dha mundësinë ish-ministrit të mbrohej për ákuzën e shpërdorimit të detyrës që u dënúa me 5 vite búrg i konvertuar në 3.4 vite shërbim prove.

SPAK ákuzoi për tráfik dróge, por gjýkata ish-ministrin e Brendshëm e dënói vetëm për shpërdorim detyre, ndërsa me prishjen e vendimit nga Gjýkata e Lartë, dosja rikthehet edhe njëherë në Apel.


TË NGJASHME