HomeShëndeti

Droga që mund të shërojë sëmundjet e zemrës


Antibiotikët e drogës Ciali, sipas hulumtimeve të reja, mund të përdoren për të kuruar sëmundjet e zemrës.

Tadalafil është i ngjashëm me Viagrën dhe shitet nën emrin e markës Cialis, u zbulua nga Universiteti i Mançesterit gjatë një hulumtimi për të ngadalësuar gjendjen e rënduar tek delet.

Studimi i financuar nga Fondacioni britanik Heart është një zbulim i madh në gjueti për të kuruar sëmundjen që vret 66,000 britanikë çdo vit.

Profesori kryesor i këtij zbulimi Andrew Trafford është shprehur se ky trajtim do të funksionojë edhe tek njerëzit.

Deklarata e Trafford:

Ky zbulim është një përparim i rëndësishëm në një gjendje shkatërruese që shkakton mjerim për mijëra njerëz në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar dhe më gjerë. Ne kemi prova të kufizuara nga provat njerëzore dhe studimet epidemiologjikeqë tregojnë se Tadalafil munë të jetë efektiv në trajtimin e dështimit të zemrës.

Ky studim jep konfirmim të mëtejshëm, shton detaje mekanikore dhe tregon se Tadalafil tani mund të jetë një terapi e mundshme për dështimin e zemrës”.


TË NGJASHME