HomeShëndeti

Duhet të hapni me patjetër dritaren e dhomës në mëngjes

Është një strategji e thjeshtë për të ruajtur shëndetin. Studime të reja kanë treguar se lejimi i dritës së diellit në dhomë përmes dritareve eliminon bakteret që jetojnë në pluhur.

Studiuesit në Universitetin Oregon kanë gjetur se dhomat e errëta kanë baktere të gjalla dhe të afta për t’u riprodhuar rreth 12%.

Kjo krahasuar me 6.8% të baktereve të cilat i janë ekspozuar dritës natyrale dhe 6.1% të baktereve që i janë ekspozuar dritës UV e që janë të afta për t’u riprodhuar.

Udhëheqësi i studimin Ashkaan Fahimipour ka deklaruar se njerëzit shpenzojnë shumicën e kohës në hapësira të mbyllura, ku ekspozimi ndaj pjesëzave të pluhurit që bartin baktere të ndryshme, na bën të sëmuremi. /albeu


TË NGJASHME