HomeLifestyle

E dini se pse lotët janë të kripur

Ju ka shkuar ndonjëherë në mendje pyetja se pse lotët janë të kripur?

Epo mos u mendoni gjatë, pasi po ju tregojmë një herë e mirë arsyen duke ju dhënë një shpjegim bindës. Pothuajse 99% e lotëve janë ujë dhe pjesa tjetër janë përbërje joorganike duke përfshirë edhe kripën.

Sasia e kripës në lotët tuaj varet nga gjendja e trupit dhe nga arsyeja pse po qani. Lotët janë më të kripur në rastet kur njerëzit qajnë sepse ndihen të mërzitur.

Kur qani tiroidja juaj punon më shumë dhe zemra rreh më fortë, trupi përjeton një tension të ngjashëm me aktivitetin fizik, prandaj edhe djersa është e kripur.

Ndërsa, kur qani nga lumturia lotët nuk janë aspak të kripur. Interesante apo jo?


TË NGJASHME