HomeLifestyle

E pabesueshme: Xhaket me bluetooth që shëron semundjet? Ja cila është ajo…

Shumica e këtyre  janë për shkak të diagnozës së munguar por edhe mungesës së trajtimit të tyre. Për ti dhënë zgjidhje këtij problemi Brian Turyabagye dhe Olivia Koburongo pas një konsulte me profesionistë mjekësorë, krijuan një xhaketë biomjekësore të zgjuar, e cila pritet që të diagnostifikojë këtë sëmundje më shpejt se një mjek.

Por si ?

Sipas CNN, shkruan sakaq newsbomb.al, shpikja është një xhaketë që mat temperaturën e trupit, shkallën e zemrës dhe gjendjen e mushkërive.

Teknologjia e saj është e ngjashme me stetoskopin. Shtrihet në të gjithë gjoksin dhe anën e trupit të pacientit.

Xhaketa është e lidhur me një pajisje të telefonit celular përmes Bluetooth i cili dërgon, regjistron dhe analizon të dhënat mjekësore, të gatshme për një profesionist shëndetësor për të bërë një diagnozë të informuar.

Turyabagye pohon se xhaketa zbut pothuajse të gjitha gabimet njerëzore dhe mund të diagnostikojë pneumoninë tre deri katër herë më shpejt se një mjek


TË NGJASHME