HomeShëndeti

Efektet mbreslënëse të gjethes së dafinës

Gjethja e dafinës mund te perdoret si bimë aromatike. Ajo nuk është vetëm një bimë që përdoret për gatime të ndryshe,gjithashtu ka dhe veti te tjera, si psh:

1.Ndihmon për zbardhjen e lëkurës dhe dhëmbëve.

Për një lëkurë të freskët dhe për tharjen e ankeve e të pucrave mjafton te zjeni dafinën në ujë. Përdorimi 2 herë në javë i një gjetheje të thatë dafine siguron një buzëqeshje shndërritëse.

2. Parandalon rënien e flokëve dhe largon zbokthin.

Shpëlarja e flokëve me ujin e zier të gjetheve të dafinës parandalon rënien e flokëve,gjithashtu mban larg zbokthin. Pasi të keni aplikuar do të shikoni edhe rezultatin.

3. Rigjeneron lëkurën që të jetë e shëndetshme dhe e re.

Mënyra më e mirë për ta bere këtë gjë është në kushte shtëpie. Kur të ziejmë disa gjethe dafine në një enë duhet te vendosim fytyrën mbi enën me avull.

4.Parandalon bakteret që shkaktojnë aroma të pakëndshme dhe relakson trupin.

 


TË NGJASHME