HomePolitikë

Egjipt, arrestohet për komplot udhëheqësi i opozitës

Udhëheqësi i opozitës së Egjiptit dhe aleatët e tij arrestohen me akuzën për komplot për të rrëzuar qeverinë.

Por, grupet e opozitës thanë se arrestimet kishin për qëllim të pengonin përgatitjet e tyre për zgjedhjet parlamentare vitin e ardhshëm.

Zyad Elelaimy, një anëtar i shquar i Partisë Social Demokratike dhe Lëvizjes Civile Demokratike, u mbajt së bashku me të paktën shtatë të tjerë, tha ministria e brendshme në një deklaratë shkruan Reuters.

Elelaimy, i cili ishte gjithashtu një nga anëtarët kryesorë të protestave të vitit 2011, që hodhi në pushtet Mubarak, u arrestua minuta pas largimit nga shtëpia e një shoku në rrethin e Maadit të Kajros rreth orës 2:20 të mëngjesit, thanë dëshmitarët okularë.

Ministria e brendshme akuzoi Elelaimy dhe shtatë të tjerë të përfshirjes në një plan të nxitur dhe financuar nëpërmjet udhëheqësve të Vëllazërisë Myslimane jashtë “për të kryer veprime të dhunshme dhe të parregullta kundër institucioneve shtetërore në të njëjtën kohë me krijimin e një shteti të vrullit revolucionar”.

Lëvizja Civile Demokratike (CDM), një koalicion partish dhe figurash të opozitës egjiptiane, mohoi që Elelaimy dhe të arrestuarit e tjerë kishin lidhje me Vëllazërinë Myslimane, e cila u ndalua dhe u shpall një organizatë terroriste në Egjipt në vitin 2013.


TË NGJASHME