HomeKulturë

Egjipt, hapen për publikun dy piramida pas 54 vitesh

Egjipti ka hapur për publikun dy nga piramidat e tij më antike, të vendosura rreth 40 km nga Cajro, për herë të parë pas 1965.

Piramidat gjenden në nekropolin e Dahshur, që është pjesë e nekropolit të Manfi, një zonë e trashëgimisë botërore të Unescos.

E ashtuquajtura piramida romboide, që u ndërtua gjatë mbretërimit antik të Faraonit Snefru, rreth 2600 vjet para Krishtit, është e vetmja që ka një strukturë të brendshme.

Ministri i Antikitetit Khaled el Anany ka treguar që kjo shpjegon edhe për një formë tranzit kalimi mes piramidës së Djoser (2667-2648 p.k) dhe piramidës së (2600 përpara Krishtit).

Arkeologët egjiptian, ndër të tjera kanë zbuluar një koleksion gurësh, argjil dhe dru, disa prej të cilave me mumie, në këtë zonë, gjithashtu maska prej druri dhe instrumente që përdoreshin për të prere gurët, që i përkasin një periudhe më të vonshme.


TË NGJASHME