HomeTeknologji

Elon Musk rrëfen “sfidat” me tualetin gjatë udhëtimit të SpaceX në hapësirë

Kishte “sfida” me tualetin gjatë udhëtimit të parë SpaceX në hapësirë, ka zbuluar Elon Musk. Shefi ekzekutiv i SpaceX nuk shtjelloi se cilat ishin ato probleme, por tha se misioni i ardhshëm “patjetër” do të përfshijë “tualete të azhurnuara” për të siguruar që ato probleme të mos ndodhin përsëri.

Musk zbuloi problemet në Twitter, pasi zbuloi se ai ishte takuar me ekuipazhin pasi ata arritën në Florida.

Përpara misionit, shumica e diskutimit kishte qenë rreth asaj se sa i mirë ishte tualeti në kapsulën Dragon SpaceX që mbante ekuipazhin. Ato ishin të vendosura nën “kupolën”, dritaren e madhe të integruar, që do të thotë se ekuipazhi mund të shikonte në hapësirë ??ndërsa lehtësoheshin.

Jared Isaacman, miliarderi që financoi udhëtimin në hapësirë, i tha Insajderit se tualeti ishte i mbuluar nga një perde që mund të ofrojë njëfarë intimiteti.

SpaceX nuk ka thënë shumë për mënyrën se si funksionon tualeti, por trajnimi mbi të ishte pjesë e regjimit të zgjeruar të përgatitjes që ekuipazhi i katër turistëve hapësinorë duhej të kalonin para fluturimit të tyre.

Përmirësime të tjera në të ardhmen do të përfshijnë një “furrë të vogël për ngrohjen e ushqimit”, tha Musk. Ai tashmë i kishte kërkuar falje ekuipazhit për faktin se ata duhej të hanin pica të ftohta dhe premtoi një “ushqim më të ngrohtë”, për të cilin Isaacman tha se nuk kishte “ankesa” dhe se “ushqimi ishte i shkëlqyeshëm”.

Musk tha gjithashtu se Dragon do të përfshijë një lidhje WiFi përmes satelitëve Starlink të SpaceX. Isaacman ka zbuluar se arsyeja pse fotot e “Inspiration 4” ishin të pakta dhe të largëta ishte sepse anija kozmike kishte vetëm “kaq shumë kalime stacionesh tokësore për të transmetuar video” dhe se agjencive qeveritare si Nasa u ishte dhënë përparësi për t’i përdorur ato lidhje.


TË NGJASHME