HomeTeknologji

Emoji të rinj pritet të vijnë këtë vit

Emojit e rinj përfshijnë një flamur transgjinor, gjest i famshëm me dorë nga italianët dhe një ninja.

Këto 117 emojis të rinj priten që këtë vit të vijnë në celular, tablet dhe kompjuter. Më të jashtëzakonshmit janë jo vetëm gjestet e njohura italiane të duarve, por edhe organet e ndryshme njerëzore, kafshët e reja dhe ushqimi ose prindërit që ushqejnë foshnjat e tyre. Versioni 13.0 i emojit u konfirmua kohët e fundit nga Konsorciumi Unicode.

Koha e saktë kur ikonat e rinj do të vijnë në smartphonet tanë është ende e paqartë. Google duhet të integrojë emojit në Android 11, i cili do të prezantohet në maj. Si zakonisht, megjithatë, kjo varet nga prodhuesi i smartphone-ve kur ato ofrojnë azhurnimet përkatëse.

Përdoruesit e iPhone dhe iPad ka të ngjarë të përfitojnë nga ikonat e reja në shtator me iOS 14.

Flamuri transgjinor

Vëmendje e veçantë i kushtohet linjës gjinore dhe ngjyrave të lëkurës, e përbërë nga 55 simbole. Varg emoji u zgjerua edhe me një burrë me një vello të bardhë dhe një figurë neutrale gjinore në të njëjtën veshje.

Një grua në një rroba komplete gjithashtu do të jetë në të ardhmen. Përveç Santa Claus, ka edhe një Znj Claus dhe Mx. Klauzola.


TË NGJASHME