HomeSociale

Ende pa u inaguruar shembet tuneli në rrugën e Arbrit

Një nga tunelet e rrugës së Arbrit ende pa u inauguriuar ësthë shembur. Gjendja e tij është e mjerueshme, ku duket sikur është ndërtuar 100 vite më parë dhe tani po shkatërrohet.

Kompania e cila ka fituar tenderin është Gjoka Construcion, e cila ka marrë nga buxheti i shtetit 360 milionë lekë, por ka investuar vetëm 10 milionë prej tyre.

Dosja.al ka sigurar dhe fotot se si është gjendja në këtë tunel, ku çdo investim është shkatërruar. Tashmë kjo kompani duhet që t’i kthejë pas 350 milionë lekët buxhetit të shteti, pasi nuk ka kryer investimin për të cilin ka parrë paratë.

Kjo rrugë është bërë më një prokurim të drejtëpërdrejtë më një PPP, por që duket se  rezultati ësthë shumë zhgënjyes. Edhe pse faktet flasin për një ndërtim jo cilësor, kryeministri Edi Rama ka reaguar dje dhe tha se ajo rrugë do të jetë e një cilësi shumë të lartë.


TË NGJASHME