HomeLifestyle

Faluni dashuri njerëzve tuaj të dashur sot më 30 Shtator

Dita Kombëtare e Njerëzve të Dashur
Dashuria e pakushtëzuar mund të jetë një gjë e fuqishme që mund të frymëzojë dhe ngre njerëzit lart. Kjo është arsyeja pse njerëzit shkruajnë libra për të, shkruajnë poezi për të dhe tani kanë krijuar një ditë të tërë kushtuar saj. Kjo ditë, e njohur si Dita Kombëtare e Njerëzve të Dashur, bie në 30 Shtator çdo vit dhe është krijuar për t’i ndihmuar njerëzit të eksplorojnë dashuri të pakushtëzuar në jetën e tyre. Kjo është një ditë e mirë për të mbështetur njerëzit në komunitetin tuaj që kanë më shumë nevojë për të, për t’u ofruar fjalë të mira fqinjëve tuaj dhe për të përqafuar shpirtin e dashurisë në gjithçka që ata bëjnë.

Historia e Ditës së Njerëzve të Dashur
Dita e Njerëzve të Dashur është një festë që u krijua nga Lifeline Church – një kishë e vendosur nga Çikago, Illinois. Ata krijuan ditën në 2017 për të ndihmuar në bashkimin e njerëzve dhe për të frymëzuar frymën e dashurisë së pakushtëzuar. Është një ditë që inkurajon çdo biznes, komunitet, kishë dhe person në SHBA të bashkohen së bashku dhe të festojnë dashurinë e pakushtëzuar.

Festimi dhe Vëzhgimi i Ditës së Njerëzve të Dashur
Gjëja e parë që rekomandohet për këdo që dëshiron të festojë këtë ditë është që ata të marrin pjesë në dhënien e një dashurie të pakushtëzuar për miqtë, familjen dhe anëtarët e komunitetit. Kjo mund të nënkuptojë dhënien e dikujt nga një dhuratë të papritur, vullnetarizmin në komunitet ose kryerjen e ndonjë vepre tjetër të mirë. Njerëzit gjithashtu mund të përdorin hashtag @NationalLOVEPeopleDay në faqet e mediave sociale.

Home - National Love People Day | National Love People Day

Dita kombëtare e shëndetit dhe fitnesit për gratë
Të mërkurën e fundit në shtator, Dita Kombëtare e Shëndetit dhe Fitnesit të Grave promovon ngjarjen më të madhe për shëndetin e grave të të gjitha moshave.

Në të gjithë vendin, rreth 80,000 deri 100,000 gra të të gjitha moshave mblidhen në ngjarjet lokale të shëndetit dhe fitnesit. Ato bashkohen në grupe të mëdha dhe të vogla. Nga qendrat e të moshuarve te spitalet, parqet dhe klubet shëndetësore, gratë e të gjitha niveleve të fitnesit inkurajojnë njëra-tjetrën të fillojnë ose të vazhdojnë një udhëtim të shëndetshëm.

Shpesh, këto udhëtime kërkojnë vetëm mbështetjen e njerëzve me të njëjtin mendim. Dita frymëzon shumë forma të stërvitjes dhe furnizon gjithashtu seminare dhe klinika informuese. Shfaqjet paraqesin një mënyrë për të ndjekur nivelet tona të fitnesit dhe na ndihmojnë të rikthehemi në rrugën e duhur. Formimi i grupeve të vogla ndihmon për të krijuar një rutinë të përditshme ose thjesht na mban përgjegjës për angazhimet tona ndaj vetes.

Si festohet?
Kjo festë ofron kaq shumë mënyra për t’u bashkuar në aksion. Shumë qendra dhe organizata të fitnesit do të ofrojnë këshilla, klasa dhe shfaqje në të gjithë vendin. Pavarësisht nëse jeni në top-formë ose keni synime në mendje, kjo ditë na frymëzon të kujdesemi për veten.

NATIONAL WOMEN’S HEALTH AND FITNESS DAY – Last Wednesday in September

TË NGJASHME