HomeSociale

Femrat dominojnë qeverinë në Finlandë

Në Finlandë koalicioni i ri qeveritar ka bërë betimin, ku për herë të parë një kryeministër socialdemokrat merr zyrën e kryeministrit në Finlandë që prej16 vjetesh.

Kabineti i kryeministrit Antti Rinne është aprovuar të enjten, dhe menjëherë më pas është zgjedhur presidenti Sauli Niinsto.

Njëmbëdhjetë ministra janë femra, që reflekton barazinë gjinore në politikën e vendit nordik.

Pesë parti janë bërë bashkë në këtë koalicion pas disa javëve të negociatave intensive.

Këto pesë parti do kenë 117 ulëse në parlamentin finlandez që ka 200 ulëse gjithsej për deputetë. 


TË NGJASHME