HomeLajme

Festa e Korpit të Krishtit dhe e Mbretit Kamehameha, çfarë njerëzit festojnë më 11 Qershor

Këtë 11 Qershor ne ju kujtojmë se kemi 2 gjëra të rëndësishme të cilat festohen në disa vende të ndryshme të botës.

Dita e Mbretit Kamehameha

Ne 11 qershor Hawaii feston arritjet e “Kamehameha e Madhe”. Ai është i njohur për bashkimin e Ishujve Havaja në 1810. Një udhëheqës shumë i nderuar, Kamehameha nderohet çdo vit me festime të shumta nëpër ishuj. Në qendër të qytetit të Honolulu-së bëhet një festë, ku pikturohet udhëheqësi i njohur.

Festime të tjera përfshijnë parada, një bollëk aranzhimesh lulesh dhe, natyrisht, hula tradicionale Havajane.

Festa e Korpus Christi

Festa e Corpus Christi përkujton sakramentin e Kungimit të Shenjtë në Kishën Katolike Romake. Kjo përfshin marrjen e Eukaristisë për të cilën të krishterët besojnë se simbolizon trupin dhe gjakun e Krishtit.
Kjo festë kërkon të na kujtojë sakrificën e Jezu Krishtit.

Në shumë vende, Corpus Christi është festuar ditën e enjte pas së Dielës së Trinisë, megjithatë kur nuk është një ditë e shenjtë detyrimi, festimi ndodh në të Dielën që vijon.


TË NGJASHME