HomeLifestyle

Fija e kuqe e fatit: Një legjendë e bukur japoneze

Që nga kohërat shumë të lashta, njerëzit kanë menduar për kuptimin e jetës. Në të gjithë cepat e botës, kërkimi i përgjigjes përfundimtare ka dhënë lindjen e një larmie mësimesh filozofike dhe legjendash magjepsëse. 

Sot, do ju tregojmë për legjendën e Fijes së Kuqe. Me origjinë nga Japonia, kjo legjendë shpjegon misteret e jetës në një mënyrë që është e besueshme dhe tepër romantike. Nëse Fati ekziston vërtet, le të shpresojmë që të funksionojë pikërisht në mënyrën që përshkruhet këtu.

Mbylli syte. Imagjinoni që trupi juaj të rritet transparent. A mund ta imagjinoni atë pa qarkullime të enëve të gjakut që lidhin të gjitha pjesët e trupit tuaj? Ne u detyrohemi ekzistencës sonë këtyre lumenjve që japin jetë. Tani, mbani shënim një kanal mjaft të veçantë brenda këtij sistemi – ai që lidh zemrën me gishtin e unazës! Ky kanal bën gishtin tuaj dukshëm një “përfaqësues” të zemrës suaj. 

Sipas legjendës japoneze, kjo fije që del nga zemra nuk përfundon në majën e gishtit. Vazhdon në formën e një vargu të kuq të padukshëm, i cili “rrjedh” nga zemra juaj dhe vazhdon të ndërthuret me telat e kuq të njerëzve të tjerë – duke lidhur zemrën tuaj me ato.

Dy njerëz që janë të lidhur në këtë mënyrë lidhen së bashku nga vetë Fati. Herët ose vonë, ata janë të destinuar të takohen, pa marrë parasysh sa larg jetojnë ose sa ndryshojnë rrethanat e tyre të jetës. Dhe, kur të ndodhë – sigurisht që ai takim do të ndikojë thellësisht tek të dy. Telat nganjëherë mund të shtrihen dhe të ngatërrohen, gjë që mund të shtyjë takimin. Por – ato lidhje nuk do të prishen kurrë.

Një këndvështrim i tillë për jetën dhe marrëdhëniet kanë lindur në filozofinë holistike, e cila thotë se thelbi ynë jetësor nuk kufizohet në kufijtë e trupit tonë. Holistët deklarojnë se ne jemi një me Universin dhe e shohim nocionin e Fijes së Kuqe si një nga mënyrat për të kuptuar këtë unitet.

A e keni gjetur ndonjëherë veten duke menduar: ” Ky person ka hyrë në jetën time për një arsye ”? Me shumë mundësi, keni të drejtë. Dhe mund të jetë rasti që Fati ju ka udhëhequr tashmë në pikën ku mund të sillni ndryshime në jetën e të tjerëve. 

Kjo filozofi argumenton që, megjithëse mund të mos e kuptojmë, jetët tona lëvizin në një drejtim të paracaktuar, të udhëhequr nga tela të padukshëm që janë të endura në vetë strukturën e Universit. Dhe gjatë gjithë kohës, filli i kuq që na lidh me shpirtrat tanë të largët po bëhet më i shkurtër. Siç do të thoshin japonezët: bota jonë ka pjesën e vet të pengesave, por asgjë në të nuk ndodh rastësisht …


TË NGJASHME