HomeSociale

Fjetja me një freskuese në dhomën e gjumit është e tmerrshme për shëndetin

Me rritjen e temperaturave të verës në të gjithë Europën, shumë njerëz do të tundohen të kenë një freskuese të ndezur gjatë natës në dhomën e gjumit për t’u freskuar në mënyrë që të flenë të qetë. Por ndërsa kjo strategji mund t’ju ndihmojë të flini, nga ana tjetë mund t’ju sëmurë!

Ekspertët në Sleep Advisor kanë paralajmëruar se përdorimi i zgjatur i një freskuesje gjatë orëve të gjumit mund t’i lërë njerëzit me një sërë problemesh, duke përfshirë dhimbjen e kokës dhe lëkurë të thatë.

Nëse ventilatori bën që ajri të jetë veçanërisht i thatë, paralajmëroni Sleep Advisor, trupi mund të prodhojë më shumë mukozë për ta kompensuar atë. Kjo, nga ana tjetër, mund të çojë në një hundë të bllokuar dhe ndoshta dhimbje koke sinusale, shfaqja e sinozitit.

Gjithashtu, gjumi me një erë të ftohtë mund të shkaktojë ngurtësimin e muskujve – ne të gjithë njohim një të afërm më të vjetër që ankohet për dhimbjet e trurit – gjë që mund të shkaktojë probleme të nesërmen.

Ka mënyra për të kompensuar këtë rrézik, shton Sleep Advisor. Për shembull, ka freskuese të disponueshëm me kohëmatës të ndezur, kështu që ato mund të përdoren për t’ju ndihmuar të flini, më pas të fiken vetë./ GOTA NEWS ALBANIA


TË NGJASHME