HomeTeknologji

Ford hap fabrikën e dytë në Amerikën e Veriut për prodhimin e automjeteve elektrike

Ford Motor Co tha të mërkurën se është duke shtuar prodhimin e një makine plotësisht elektrike në një fabrikë të dytë në Amerikën e Veriut, si pjesë e planit të investimeve prej 11 miliardë dollarësh të përcaktuar vitin e kaluar.

Prodhuesi i automjeteve Nr.2 i SHBA tha se po investon rreth 900 milionë dollarë në anën juglindore të Michigan duke krijuar kështu 900 vende pune deri në vitin 2023 si pjesë e krijimt të automjetit të saj elektrik. Plani përfshin dhe investimin e më shumë se 850 milionë dollarë për të zgjeruar kapacitetin e prodhimit në fabrikën Flat Rock të Michigan, për të ndërtuar EV.

“Kur ishim duke nisur një investim prej 11 miliard dollarësh në programin e elektrifikimit, u bë e dukshme se do të kishim nevojë për një fabrikë të dytë në një të ardhmen të afërt për të shtuar kapacitetin për krijimin e automjeteve elektrike”, ka thënë Joe Hinrichs, Presidenti i Ford i operacioneve globale, në një intervistë telefonike, sipas REUTERS.

Ford po negocion me Volkswagen të Gjermanisë për të punuar së bashku në automjete elektrike. Hinrichs tha se këto bisedime kanë qenë pozitive, por se nuk kishte asgjë për të njoftuar.

Ford në janar të 2018-ës tha se do të rriste investimet e saj të planifikuara në automjetet elektrike deri në 11 miliardë dollarë deri në vitin 2022 dhe do të ketë 40 automjete hibride dhe elektrike plotësisht në formacionin e modelit të saj. Kjo shifër e investimeve u rrit nga objektivi i mëparshëm prej 4.5 miliardë dollarësh deri në vitin 2020.

Prodhuesi i automjeteve në Dearborn, Michigan, tha gjithashtu të mërkurën se do të ndërtojë automjetet e veta me vetë-ngarje për përdorim nga klientët komercialë. Në qendrën e re prodhuese në juglindje të Michigan duke filluar nga viti 2021 do të ndërtojë gjeneratën e ardhshme të Amerikës së Veriut, Transit Connect.

Prodhimi i ardhshëm i furgonit të vogël Transit Connect do të ndërtohet në fabrikën Hermosillo të Meksikës në Ford dhe rrit përmbajtjen e automjeteve të SHBA-së dhe Kanadasë në përputhje me marrëveshjen e re tregtare të propozuar në Amerikën e Veriut, ka thënë kompania. Mjeti është ndërtuar tani në Spanjë.

Hinrichs tha se është optimist që Kongresi do të miratojë marrëveshjen e propozuar ShBA-Meksiko-Kanada.


TË NGJASHME