HomeLajmi i Fundit

FOTO/ Gjýkata Speciale: Kjo është shtëpia ku Salih Mustafa kreu kríme ndaj shqiptarëve

Gjýkata Speciale ka nisur sot një gjýkim kundëdrejt Salih Mustafës, mbi të cilin rëndojnë ákuzat për kríme lufte.

Prókuror i çështjes është vendosur Cezary Mihailzcuk, i cili ka paraqitur edhe fotografitë e qendrës së Zllashit, ku pretendohet se aty janë keqtrájtuar, dhúnuar, e vrárë shumë shqiptarë.

Sakaq ishte prókurori i specializuar Jack Smith, i cili deklaroi se víktimat për të cilat ákuzohet Salih Mustafa janë shqiptarë.

“Viktimat e Mustafës janë shqiptarë të Kosovës. Nuk ishin ármiq të Kosovës, nuk ishin spíunë”, tha ai.

Në fjalën e tij hyrëse, Smithi ka lavdëruar popullin e Kosovës, lidhur me ngritjen e Gjýkatës Speciale dhe mbështetjen e punës së këtij institucioni.


TË NGJASHME