HomeUdhëtime

Fotografi francez zbulon “afresket e humbura” nëpër Europë

Fotografi Roman Veillon ka eksploruar ndërtesa të braktisura në Europë si Itali, Francë, Portugali dhe ka zbuluar nje sërë afreskësh.

Ai ka thënë se këto piktura janë pjesë e kulturës sonë dhe janë tepër te veçanta.

Shumë prej afreskeve janë lënë të braktisura nga njerëzit. Kjo është arsyeja që fotografi francez i zbuloi ato në shumë ndërtesa të braktisura, në shtete si Francë, Gjermani, Itali ,Portugali dhe Irlandë.

Dust and wooden frames might be piled up on the floor in this abandoned houses that Romain Veillon discovered, but the incredible frescoes on the walls greatly improve the aesthetics

Siç shihet edhe në foto afresket duken të mbuluara nga pluhuri, por megjithatë janë tepër të veçanta.

An abandoned pram lies rotting next to a wall adorned with the painting of a ship and a desert island in an empty mansion

Siç shihet edhe në këtë foto duket një karrocë pranë një pikture në të cilën duket qartë një anije e ankoruar.

On entering these eerie buildings, Mr Veillon knew there would be incredible art. Other times, the frescoes adorning the walls were a complete surprise

Megjithëse ndërtesa duket e braktisur, piktura e zbukuron së tepërmi dhomën.

In this building, the countryside and lake scene painted so intricately on the wall has begun to fade

Në këtë godinë të braktisur duket piktura në të cilën pasqyrohet një peisazh.

The artwork on the wall and ceiling of this mansion is mostly intact. But it still resembles a scene from a horror film

Në tavanin e kësaj godine duket qartë stili i veçantë me të cilin është ndërtuar.

Romain said: 'The quality of the frescos and paintings are different from each other but it is still stunning to discover how people decided to decorate their homes'

Fotografi theksoi se stili me të cilin janë te krijuara këto piktura, janë te veçanta.

Romain took these pictures in Italy, France, Germany, Portugal and Ireland - but he never reveals exact locations

Fotografi francez i ka bërë këto foto në shumë shtete te Europës si Itali, Francë, Gjermani, Portugali dhe Irland.

Romain said: 'It is a joy to be able to almost travel into the past and see these unique and wonderful paintings only a few people have been able to see'

Romain tha se këto piktura janë pjesë e kulturës tonë dhe  kur i shikon të duket sikur kthehesh pas në kohë.

A lone armchair sits in the middle of a room that has a pretty scene of a bridge crossing a river adorned on the walls

Ne këte foto duket një kolltuk ku gjendet një afresku tepër unik.

Romain added: 'I'm also discouraged to see that these paintings will soon be completely destroyed and that this art will be forgotten forever'

Fotografi shtoi gjithashtu që këto piktura janë drejt zhdukjes dhe shumë shpejt këto afreske nuk do të ekzistojnë më.

Romain said: 'This art is the symbol of a golden age. It's not easy to imagine what these walls looked like before, but I believe this is a part of the journey'


TË NGJASHME