HomeUdhëtime

Fotot më të bukura të përzgjedhura nga Skypixel

Këto janë fotot më të bukura të përzgjedhura nga Skypixel, në këtë konkursë morën pjesë më shumë se 30 mije fotografë nga 141 vende të ndryshme të botës. Fotot janë të shkrepura nga dronët.

This amazing image of Mont-Saint-Michel snagged Deryk Baumgartner the Grand Prize in the photo category
Fotoja më e bukur e konkursit ishte ajo e fotografit Deryk Baumgartner, në të cilën ai e shkrepi me dronë në Malin e Shën Mikailit, në të cilën duket qartë një kështjellë. Ky vend gjendet në veri të Francës dhe në foto kështjella duket e mbuluar krejtësisht nga mjegulla.
This image, called 'Summit for the team, Mont Blanc', shows the Dynastar ski team walking the 4,810-metre (15,780ft) Mont Blanc summit in France, the highest point in the Alps, before skiing the north face during the sunset. The image, by Mathis Dumas, is listed as a 'nominated entry'
Ndërsa kjo foto është bërë në malin Mont Blanc ne Francë, ku shihet qartë disa skiatorë të cilët janë duke ecur në pikën më të lartë 4810 metra. Kjo foto është bërë nga fotografi Mathias Dumas, i cili ishte i nominuar.This mesmerising image of a road bridge in Tibet earned Li Wei a nomination for the People's Choice Prize, with the winner chosen based on the number of likes
Kjo foto është bërë në urën e Tibetit nga fotografi Li Wei, i cili fitoi çmimin si fotoja më e pëlqyer nga fansat.
This image, taken in Switzerland and called Red Train, earned 'sebastianmzh' a nomination for the People's Choice Prize
Kjo foto është bërë në foto në Zvicër nga fotografi
sebastianmzh.
Photographer Mauro Pagliai called his image of the Colosseum in Rome Ancient Moonlight. It has been entered for the People's Choice Prize
Kjo foto është bërë nga fotografi Mauro Paglia, në të cilën duket Koloseumi.
Called 'Kyiv monuments', this haunting picture by Sergey Ristenko is in the running for the People's Choice Prize
Kjo foto është bërë nga fotografi Sergey Ristenko.
The swanky Stein Eriksen Residences at the upscale Deer Valley ski resort in Utah was captured glowing at night by Alan Blakely. It's a People's Choice Prize nomination
Kjo foto është bërë në resortin e skive në Utah, i cili gjithashtu fitoi çmimin fotoja më e preferuar e fansave.
Yuan Zhu Bi is in the running for the People's Choice Prize thanks to this image of a football pitch on the tiny island of Henningsvær in Norway's Lofoten archipelago. Population - 500
Kjo foto është bërë nga fotografi Yuan Zhu Bi, në të cilën duket qartë një fushë futbolli, në një ishull të vogël në Norvegji.
Called Infinity Road: Summer vs Winter, this image by Michal Sadowski was composed using two shots, one taken in the summer, one in winter, eight months apart
Ndërsa kjo foto është bërë nga fotografi Michal Sadowski.

Called Hungry Hippos, this image won Martin Sanchez first prize in the nature category

Martin Sanchez fitoi çmimin si fotoja më e bukur nga natyra, në këtë foto duken disa hipopotamus.
This aerial of the Taklamakan Desert in China came second in the nature category. The ice pattern captured looks like a giant footprint, said photographer Wang Hanbing

Ndërsa këtu duket qartë shkrëtëtira e Taklamakan-it në Kinë.

This image, called Nature Engraving, was taken by a DJI P4P drone in Utah. Photographer Meng Zhong Hua said that the landscape 'looks like a carving'. It came third in the nature category
Kjo foto është bërë nga droni në Utah,nga fotografi
Meng Zhong Hua.
This image of Macau's iconic Lisboa Hotel, captured on a� Phantom 4 Pro by Ya Zhen, scooped third prize in the architecture category
Ndërsa kjo është bërë nga fotografi Ya Zhen në Macau, hotelit Lisboa.

Third prize in the fun category went to this image of geese looking remarkably like petals
Në këtë foto duken patat që qëndrojnë pranë njëra tjetrës dhe krijojnë imazhin e petaleve.
First prize in the fun category went to this image of women washing flowers in a river before taking them to market
Kjo foto fitoi çmimin e parë si fotoja më bukur artistike, këtu duken disa gra të cilat po lajnë lulet në lumë, përpara se ti çojnë në treg për ti shitur.
Second prize in the fun category went to this image of workers carrying salt from the Hon Khoi Salt Fields to a warehouse in Vietnam
Ndërsa kjo fitoi vendin e dytë si fotoja artistike më e bukur, në foto shfaqen disa punëtorë të cilët po e çojnë kripën e grumbulluar drejt magazinës. Fotoja është shkrepur në Vietnam.


Children exercising by running through sand dunes near their homes in Phan Rang, Vietnam, early one morning. This beautiful picture won first prize in the sport category
Kjo foto është bërë në Vietnam, në të cilën shfaqen disa fëmijë duke ecur në dunën e shkretëtirës, fitoi çmimin fotoja më e bukur sportive.
This striking image of the National Library of Kosovo is listed as a 'nominated entry'
Në këtë foto të mrekullueshme duket qartë Bibloteka Kombëtare e Kosovës.
This image by 'Baltskars' is in the nominated category and comes with a one-word description - 'Two'
And relax... This serene image taken in China is up for the People's Choice Prize
Dhe kjo foto është bërë në Kinë.

TË NGJASHME