HomeShëndeti

Frutat që duhet t’i konsumoni, për të mos u rrezikuar nga sëmundjet

Diabeti është një nga sëmundjet më të zakonshme.
Faktorët e zakonshëm të rrezikut për diabet të tipit 2 përfshijnë peshën, presionin e gjakut, kolesterolin dhe trigliceridet (yndyrën e gjakut).

Sidoqoftë, ekzistojnë mundësi për të zvogëluar rrezikun e diabetit të tipit 2 duke bërë disa ndryshime në stilin e jetës dhe dietën tuaj.

Konsumimi i luleshtrydheve është vetëm një nga mënyrat për të ulur shanset për të zhvilluar gjendjen, është raportuar.

Fruti përmban shumë vitaminë C, e cila lidhet me një rrezik më të ulët të diabetit të tipit 2, sipas Diabetes UK.

Në fakt, duke ngrënë fruta në përgjithësi – dhe duke përmbushur qëllimin tuaj pesë-ditor – është e rëndësishme për shëndetin tuaj në përgjithësi.

Njerëzit që janë të prekur nga diabeti duhet të kontrollojnë atë se çfarë po hanë, ngase disa fruta mund të jenë të larta në karbohidrate.

Frutat që mund të hani:

  • Rrushi
  • Manaferrat
  • Frutat agrume
  • Ananasi
  • Mango
  • Pjepri
  • Kajsia

TË NGJASHME