HomeLajme

“Fundoset” turizmi shëndetësor, Shqipëria më tërheqëse për biznes

Të dhënat më të fundit të InstitutitStatistikave sa i përket lëvizjes së shtetasve japin një panoramë më të qartë  të dinamikës së turizmit në vendin tonë gjatë vitit të kaluar.

Përveçse flasin për një rritje të ndjeshme të turistëve të huaj, me 16% në një vit, të dhënat sinjalizojnë edhe “fundin” e turizmit shëndetësor, si edhe lulëzimin e turizmit të sipërmarrjes.

Pra, në 12 muajt e vitit që sapo lamë pas, numri i atyre që kanë vizituar vendin për trajnime shëndetësore ka pësuar një rënie me 56.5%, nga 634 në vetëm 276 shtetas.

Gjithsesi, duhet sqaruar fakti se një pjesë e mirë e turizmit shëndetësor në vendin tonë nuk pasqyrohet në shifra duke llogaritur faktin se ky lloj turizmi shfrytëzohet në masë nga emigrantët shqiptarë jashtë, si dhe kryesisht për shëndetin oral. Sa i përket hyrjeve për qëllime biznesi apo profesionale, rritja është e ndjeshme, në 27.2%, tregojnë të dhënat e Instat.

Nga 68527 individë në vitin 2017, kjo shifër u rrit në 87177 në vitin 2018, çka tregon qartë përmasat e progresit. Kjo ecuri është një tregues i mirë i faktit se, Shqipëria po bëhet më tërheqëse për qëllime biznesi apo edhe profesionale, sidomos në sektorë të caktuar.


TË NGJASHME