HomeRajon

Giuseppe Conte heq dorë nga formimi i qeverisë!

Giuseppe Conte heq dorë nga formimi i qeverisë në Itali. Shkak janë bërë mosmarrëveshjet mes Presidentit Sergio Matarella dhe krerëve te koalicionit “Pesë Yjet” dhe “Lega Nord”

Sipas mediave italiane, presidenti Matarella nuk e ka pëlqyer kanditaturën e Contes për kryeministër sepse është një euroseptik. Gjithashtu thuhet se dorëheqja e Contes erdhi pasi Presidenti nuk e miratoi kandidaturën për ministrin e Financave.

Contes iu besua detyra rreth një javë më parë nga vet Presidenti.

Pasi kanë kaluar 84 ditë nga zgjedhjet , Italia edhe nuk ka një qeveri dhe dorëheqja e tij e thellon me shumë krizen politike/balkanweb.com


TË NGJASHME