HomePsikologji

Gjëja e parë që shihni zbulon shumë për mendjen tuaj të brendshme

Vështrimi në të njëjtën fotografi mund të nënkuptojë gjëra krejtësisht të ndryshme për mendje të ndryshme. Siç  thonë shkencëtarët, ne jemi duke u përmbytur çdo ditë me informacione dhe imazhe të panumërta. 

Truri ynë thjesht nuk mund të perceptojë gjithçka në të njëjtën kohë dhe kjo nuk do të thotë që nuk po punon si duhet. Ai thjesht përqendrohet në gjërat që janë më të rëndësishme, të cilat mund të zbulojnë shumë për një person.

Sidoqoftë, mbani mend se ky artikull është thjesht për t’u argëtuar dhe duhet ta trajtoni në atë mënyrë.

A dalloni një pemë, një gorillë, një luan apo një peshk?
  • Një pemë: Ju ndoshta keni lindur një udhëheqës dhe keni aftësi të mëdha organizative. Asnjë problem nuk është shumë i madh ose shumë i vogël për ju dhe ju jeni shumë realist. Kjo do të thotë që ju shpesh vendosni qëllime më të vogla sepse mendoni se mund të mos arrini qëllime më të mëdha.
  • Një gorillë: Ju mbivlerësoni gjithçka dhe ndonjëherë kritikoni veten shumë ashpër. Ju mund të jeni shumë kokëfortë, duke u përpjekur të provoni qëndrimin tuaj. Thjesht duhet të kuptoni se nganjëherë të tjerët mund të kenë të drejtë pa atë kuptim që gaboni.
  • Një luan: Ju jeni një person i fortë dhe me shumë ndikim që ju pëlqen të shkoni me rrugën tuaj. Ju nuk dekurajoheni nga dështimet tuaja dhe gjithmonë shtyni veten dhe ata përreth jush që të arrijnë qiellin.
  • Peshku: Ju jeni një person shumë pozitiv dhe gjithmonë shihni anën e ndritshme në gjithçka. Kjo është arsyeja pse ndonjëherë njerëzit përfitojnë nga mirësia dhe naiviteti juaj.

TË NGJASHME