HomeLifestyle

Gjërat e mrekullueshme që ndodhin kur ju buzëqeshni

Mundë ta pranojmë se shumica prej nesh nuk kanë shumë dëshirë për të buzëqeshur tani, në mes të një pandemie globale dhe padrejtësive raciale që kanë provokuar zemërim global. Ne mund të ndjehemi shumë më të gatshëm që të ngremë grushtat tona në protestë sesa të buzëqeshim. Nuk ka asgjë më të këndshme sesa të thuhet se ju jeni “aq shumë të bukur kur buzëqeshni”.

Ne ja kemi borxh vetes për të krijuar situata të bukura dhe të gëzueshme për të. E gjitha fillon me një buzëqeshje të thjeshtë. Buzëqeshni vetë, buzëqeshni me miqtë dhe familjen tuaj ose buzëqeshni me partnerin tuaj. Një buzëqeshje bën më shumë sesa thjesht zbardh fytyrën tuaj – ajo përmirëson pamjen tuaj dhe madje mund të përmirësojë shëndetin tuaj…

E urreni buzëqeshjen tuaj?
Një buzëqeshje mund të jetë thjesht një gjë e vogël, personale për përfitimin tuaj. Sidoqoftë, nëse nuk jeni të sigurt në buzëqeshjen tuaj, ka gjasa që ju nuk do donit ta ndanit atë me botën. Dhe kjo do të bënte një shqetësim të madh për ju dhe botën në përgjithësi. Lajmi i mirë është se ka shumë mënyra në të cilat mund të përmirësoni buzëqeshjen tuaj.

Stresi juaj zhduket
Keni kaluar një ditë stresuese në punë? Shikoni disa minuta bisedë komike ose video me dikë që e doni. Buzëqeshjet që krijojnë këto aktivitete rrisin prodhimin e endorfinës, dopaminës dhe serotoninës në tru. Këto janë kimikate që të bëjnë të ndjeheni mirë duke i dhënë një shpërblim trupit tuaj.

Dhimbja zbehet
Jeni plagosur apo keni dhimbje kronike? Keni vrar gishtin e këmbës? Keni djegur dorën tuaj në sobë? Mundohuni ta luftoni dhimbjen me buzëqeshje. Kështu që të buzëqeshni përmes fatkeqësive mund të ndihmojë që dhimbjet fizike dhe emocionale të zbehen.

Fytyra juaj duket më e tonifikuar
A keni ndier ndonjëherë fytyrën tuaj të fillojë të dhemb duke qeshur dhe buzëqeshur? Kjo për shkak se një buzëqeshje është si një mini-stërvitje për muskujt në fytyrën tuaj. Buzëqeshja mund të forcojë muskujt e fytyrës dhe potencialisht ta bëjë fytyrën tuaj të duket më e tonifikuar.

Njerëzit e tjerë ndjehen më të lumtur
Kur ju buzëqeshni, kjo mund të ndriçojë jetën e miqve tuaj dhe anëtarëve të familjes, edhe kur shihet vetëm përmes ekranit të smartphone-it të tyre. Është e vërtet ajo që thuhet, “buzëqeshjet janë ngjitëse”!


TË NGJASHME