HomeModa

Gjërat që duhet t’i dini para se të vendosni t’i prisni shkurt flokët

Nëse veç keni vendosur t’i preni flokët shkurt, atëherë shumë mirë – por, paraprakisht ka disa gjëra që duhet t’i dini.

Sigurohuni që është koha e duhur
Mos bëni një prerje serioze nëse jeni duke përjetuar një ndryshim të madh në jetën tuaj ose para ndonjë shfaqje publike. Nëse jeni duke marrë një vendim të rëndësishëm, t’i prisni shkurt në periudha të ndryshme mund të jetë një mënyrë për të testuar veten. Të humbasësh gjatësinë në fillim mund të duket frikësuese për shumë njerëz, por nëse njëherë e shihni sa kënaqësi është për të ndryshuar pamjen, mund të bëhet varësi, transmeton Telegrafi.

Mos u tmerroni nga forma e fytyrës
“Fytyra ime mund të duket shumë e madhe!”, “Fytyra ime është shumë e rrumbullakët!”. Këto janë shqetësimet që i dëgjon çdo stilist çdo herë që është fjala për flokët e shkurta. Kur është në pyetje nëse mund të dukeni mirë me flokë të shkurta ka më shumë të bëjë me mendjen sesa me formën e fytyrës. Çelësi për stilin e duhur të flokëve është të gjeni se çka ju bënë të jeni më me vetëbesim.

Gjeni stilin e duhur të flokëve
Të bëni një prerje të keqe ta shpifë, por në fund mund t’i fshihni me gërsheta. Prerjet jo të duhura kur keni flokë të shkurta? Një det i pafund i ditëve duke u shikuar në pasqyrën dhe duke ju pëshpëritur flokëve për t’u rritur më shpejt. Sa më shkurt që i prisni flokët, aq më pak gabime mund t’i fshihni. Prerja është kryesorja. Gjetja e stilit të përkryer është çelësi kryesor, dhe nuk është vetëm gjetja e stilistit të duhur, por kush di të bëjë mirë stilin specifik që jeni duke kërkuar.

Mos punoni kundër flokëve
Kur keni flokë të shkurtë, do të  tmerroheni sa ndryshe do të dukeni. Do të zbuloni gjëra për flokët që nuk i keni ditur se i keni, siç janë cullufet që nuk i keni ditur se i keni kur keni pasur flokët e gjata. Sa më mirë që stilisti jua prenë flokët në drejtim të rritjes së flokëve, aq më lehtë mund të kompensoheni për prerjen.

Mësohuni si t’i rregulloni flokët
Për t’u mësuar si t’i rregulloni flokët pasi të keni bërë një ndryshim drastik në frizurë, juve do t’ju nevojitet pak kohë për t’u mësuar. Kështu që, kur ta caktoni terminin për t’i prerë flokët, kërkoni edhe 15 minuta ekstra në fund në mënyrë që stilisti t’ju mësojë se si t’i rregulloni flokët e prera./telegrafi


TË NGJASHME