HomePsikologji

Gjërat që nuk duhet të bëni nëse jeni ndarë nga partneri

Fundi i një dashurie dhëmb shumë, por menaxhimi për gjithçka që vjen pas është sfida e vërtetë.

Ju kurrë nuk jeni gati për një zhgënjim në dashuri, por nëse partneri juaj ju ka lënë, gjithmonë duhet të mendoni për të shkuar përpara dhe për të marrë frenat e jetës tuaj.

Këtu janë 4 gjërat që nuk duhet të bëni kur ndaheni nga partneri juaj:

Mos e përshkruani fundin e një dashurie në rrjetet sociale

Mos e ofroni spektaklin e zhgënjimit tuaj në të gjitha kontaktet e rrjeteve tuaja sociale; sidomos nëse plaga ende djeg, tundimi për të “marrë hak” nëpërmjet postimeve ose mesazheve është shumë i lartë; evidentoje.

Mos kërkoni hakmarrje

Një qëndrim impulsiv dhe emociona l është të duam të paguajë personin që na dëmton me të njëjtën monedhë. Fillimi i një historie, nuk do të sjellë ndonjë përfitim për jetën tuaj, por vetëm do të rrisë ndjenjën tuaj të vetmisë.

Shmangni lutjet

Një dashuri nuk mund të bazohet në dhembshuri. Fundi i një dashurie mund të na drejtojë të kërkojmë dhe të lutemi për kthimin e ish-partnerit, por duke pritur që plaga të mbyllet sërish është mënyra e vetme që të mos bien në këto tundime.

Shmangni kontaktin me anëtarët e familjes

Pas një kohe të gjatë të kaluar së bashku, i njohim edhe të afërmit e partnerit tonë, por kur të përfundojë dashuria juaj, do të ishte më mirë të prisnim marrëdhëniet me ta gjithashtu. Ju do të vini në siklet veten dhe të tjerët. Ne po kërkojmë një mënyrë të sjellshme për të shkëputur veten nga këta njerëz.


TË NGJASHME