HomeSociale

Google kundër gjobës së Komisionit Europian

Google ka apeluar kundër gjobës rekord të Komisionit Europian prej 4,3 miliardë euro për shkelje të rregullave të konkurrencës me BE-në me sistemin operativ Android për smartphone-t dhe tabletat.

Google paraqiti ankesën në Gjykatën Europiane të Drejtësisë të martën, një ditë para afatit përfundimtar, ku përveç gjobës rekord, komisioni gjithashtu kërkoi që Google të bëjë ndryshime të thella në modelin e tij të biznesit Android.

Sipas Komisionit, Google po keqpërdor fuqinë e tij të tregut për përfitimet e veta, ku kjo përfshin përdoruesit për të parainstaluar aplikacionet e tyre të kërkimit dhe shfletuesit për të hyrë në aplikacionet e Google dhe kufizimin e aftësisë për të shitur versione alternative të Android.

“Google ka përdorur Android si mjet për të konsoliduar dominimin e motorit të kërkimit’’,  theksoi eurokomisionerja e Konkurrencës, Margrethe Vestager.

Gjiganti i teknologjisë kishte njoftuar tashmë synimin e tij për të apeluar ndaj vendimit.


TË NGJASHME