Lajme Sociale Teknologji

“Google ti na detyrohesh”, përdoruesit e Iphone ngrenë padi

Një gjykatë apeli në Britani të Madhe miratoi ankesën kundër Google, të parashtruar nga një shoqatë konsumatorësh, që e akuzon grupin amerikan për mbledhje të paligjshme të të dhënave personale nga përdoruesit e iPhone.

Shoqata “Google, ti na detyrohesh”, drejtuar nga ish-drejtori i shoqatës së konsumatorëve “Which?”, Richard Lloyd, po përpiqet të marrë kompensim për më shumë se 4 milionë përdorues, transmeton.

Në shkallën e parë, Gjykata e Lartë e Londrës refuzoi ta autorizonte një procedurë të tillë.

Gjykata e Apelit vlerësoi se një ankues ka të drejtë të dëmshpërblehet për humbjen e kontrollit mbi të dhënat e tij dhe se Gjykata e Lartë duhej ta kishte lejuar vazhdimin e procedurës.

Related posts

“As mos e çoni më nëpër mend t’i bëni”/ Rreziku që keni nga qerpikët fallco

Mila

Rama iu kërkoi deputetëve të tij të sillen normalisht në Kuvend, zbulohet skenari i opozitës

Mila

Gjon’s Tears në gjysmëfinale, këngëtari shqiptar mahnit jurinë e ‘The Voice of France’

Tatani
Na Kontaktoni!