HomePsikologji

Gratë e forta nuk meritojnë burra të dobët

Partneriteti dhe mbështetja në një marrëdhënie duhet të jenë reciproke, të shëndetshme, tërësore.

Kur e kuptoni që kjo mbështetje, ky bashkëpunim po ju shtyp, ju konsumon, dhe po ju rëndon, ikni! Kjo është një shenjë që ju jeni një grua e fortë në krahasim me një burrë të dobët.

Një grua e fortë mund të menaxhojë shtëpinë, punën, fëmijët, universitetin, palestrën, jogën, birrën me miqtë e saj, por ajo nuk ka pse të “kujdeset” për burrin e saj.

Ajo duhet të jetë mbështetëse, të jetë mike, të ketë të njëjtat synime, të shkëmbejë ide, të ecë dhe të mos jetë një kopje e saktë e nënës së saj. Nëse mendoni se burri / partneri juaj ju vlerëson vetëm kur imitoni vjehrrën, na vjen keq, por keni një fëmijë tjetër në shtëpi.

Dhe ai lloj burri është puna më e vështirë. Ju duhet të kujdeseni për gjithçka, dhe vetëm, edhe kur të vijë të premten, në ora 20:00, i rraskapitur, i mërzitur, duke kërkuar një dush të mirë, Netflix dhe krevat, dhe prapë ankohet. Të dalësh me të nuk është më njësoj si të dalësh të premteve mbrëma.


TË NGJASHME