HomePolitikë

Greqi, ja kush fiton zgjedhjet rajonale

Partia Demokracia e Re në Greqi ka fituar në raundin e dytë të zgjedhjeve komunale dhe rajonale. Ndërsa SYRIZA e kryeministrit Aleksis Tsipras ka pësuar një disfatë të re.

“Në politikë ju duhet të dini dhe të humbisni” ishte mesazhi i kryeministrit Tsipras pas njoftimeve për rezultatin e zgjedhjeve.

Në deklaratat e tij, kryeministri deklaroi se “në politikë, si në jetë, është e rëndësishme të dimë se si të fitojmë, por të dimë dhe të humbasim. Gjëja e rëndësishme është ngritja dhe lufta përsëri. “

Ndërsa kreu i Demokracisë së Re, Kyriakos Mitsotakis deklaroi se rezultatet e zgjedhjeve paralajmëruan një ndryshim të madh politik për vendin.

“Harta është pikturuar blu, por në këtë rast, blu nuk është ngjyra e partisë sonë, por e vendit tonë”, tha ai. Ai gjithashtu përshkroi zgjedhjet e përgjithshme të parakohshme si “kritike”, duke thënë se ato do të “bëjnë realitet ëndrrën për Greqinë që duam”.


TË NGJASHME