HomePolitikë

Hapja e negociatat, ja çfarë i kërkohet Von der Leyen nga PE

Grupi i socialistëve dhe demokratëve në PE i kërkon kandidates për Presidente në krye të Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, që të mbështesë Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut në hapjen e negociatave.

Grupi i dytë më i madh në PE i ka dërguar një letër Ursula von der Leyen, ku u tregojnë agjendën me prioritetet e tyre. Mes prioriteteve janë edhe dy vendet e Ballkanit Perëndimor, shkruan Europeanwestem balkans.

Nëse Ursula Von der Leyen bie dakord me prioritetet e S&D, atëherë deputetët do të votojnë për emërimin e saj.

Gjermania Ursula von der Leyen që të emërohet në detyrën e rëndësishme të Bashkimit Evropian, duhet të marrë mbështetjen e eurodeputetëve në Parlamentin Evropian.


TË NGJASHME