HomePolitikë

Haradinaj: Vendimi për liberalizimin e vizave do të merret në dhjetor

Kryeministri në largim i Kosov?s, Ramush Haradinaj, është shprehur i bindur se vendimi për liberalizimin e vizave do të merret gjatë muajit dhjetor dhe se qytetarët e vendit shumë shpejti do të lëvizin pa viza në shtetet e BE-së.

Haradinaj nuk pajtohet me deklaratat e zyrtarëve të BE-së se Kosova nuk po e lufton korrupsionin dhe krimin e organizuar. Shembullin se në Kosovë korrupsioni nuk është në nivelet q? pretendohet, ai e ilustroi me procesin zgjedhor të 6 tetorit.

“Një sistem politik i korruptuar godet m? s? pari zgjedhjet, dhe nd?rkoh? k?tu t? gjitha institucionet pjesëmarrëse treguan integritet. Nuk po them që Kosova nuk ka nevojë të vazhdojë të përballet me luften kund?r krimit, korrupsionit, të këqijave. Por kjo tem?, nuk duhet t? vazhdohet t? kthehet n? retorik?“, ?sht? shprehur Haradinaj.

“Unë e di se në fund të nëntorit është një proces, por nuk dua t? jap detaje sepse e till? është natyra e punës. Un? gjithashtu e di se në dhjetor jemi të gatshëm për marrjen e vendimit për liberalizimin e vizave, n? krye t? t? cilit pres t? vihet Gjermania“, ka qene deklarata e shefit ne detyre t? ekzekutivit kosovar.


TË NGJASHME