HomeShëndeti

Hulumtimet e fundit për arrat

Vjeshta është periudha më e mirë për të konsumuar arrat.Të mirat që sjellin ato në shëndet janë të shumta.Studime të reja kanë gjetur se konsumi i rregullt i arrave ndihmon në përmirësimin e pjellorisë mashkullore, ndihmon në reduktimin e rrezikut të kancerit të gjirit, zorrës së trashë dhe të prostatës.

Arra mund të parandalojë shumë sëmundje në gji,mbipeshën, diabetin  dhe problemet kardiovaskulare.

“Sipas studimeve të ndryshme dhe studimeve njerëzore të bëra në 11 vende nga rreth 60 universitete, përfshirja e arra në ushqim mund të sigurojë marrjen e mjaftueshme të proteinave, sidomos në mesin e vegjetarianëve, pasi përmban vitamina dhe minerale të shumta duke përfshirë proteina, yndyra të pangopura,fosfor, magnez, dhe alfa- (ALA) – forma bazë e Omega-3, e domosdoshme për mirëqenien e përgjithshme “, tha Drejtori i Kërkimeve të Shëndetit të Karolinës, Carol Berg Sloan.

Një studim tjetër nga Universiteti Yale zbuloi se përfshirja e arrave në një dietë të zakonshme, me ose pa këshillim dietik për të rregulluar marrjen e kalorive, përmirësoi ndjeshëm cilësinë e dietës tek meshkujt dhe gratë e rritura me rrezik të lartë për diabetin.

Studimet kanë gjetur gjithashtu se konsumi i rregullt i arrave ka ndihmuar në përmirësimin e pjellorisë mashkullore dhe ndihmoi në uljen e rrezikut të kancerit të gjirit, zorrës së trashë dhe prostatës./revistaporta


TË NGJASHME