HomeLajmi i Fundit

I dënuar si pjesë e rrjetit të trafikut të emigrantëve drejt Britanisë, arrestohet 24 vjeçari shqiptar

Një kontrabandist i emigrantë i dënuar nga Shqipëria u arrestua një vit pas dënimit të tij në Maqedoninë Veriore.

Prokurori publik i Bruges raporton se. E.M. 24 vjeç,  ishte pjesë e një rrjeti të madh shqiptar të trafikimit njerëzor dhe u dënua me 5 vjet burg.

Policia bëri një vëzhgim në parkimin e autostradës në Jabbeke natën e 18-19 shkurt. Ata vunë re se si njerëzit u dërguan në parkingun e autostradës me dy automjete. Policia vendosi të ndiqte automjetet për në Pervijze, midis Diksmuide dhe Veurne.

Dy burra dhe një grua shqiptare u kapën me të kuqe duke kontrabanduar 13 persona me një kamion rumun. Hetimi zbuloi se banda e trafikimit të njerëzve ishte e kontrolluar nga Londra.

Alket D., 32 vjeç dhe dy drejtues të tjerë përfundimisht u dënuan me nga 8 vite burg. E.M. nga ana tjetër u dënua me 5 vjet burg për pjesën e tij në dosje. Gjyqi ndaj tij u zhvillua në mungesë.

Hetuesit në Flanders në Belgjikë e arrestuan atë të mekurën duke e futur në një burg në Bruges. Nga atje mund të kundërshtojë dënimin e tij, çka do të thotë se procesi mund të zhvillohet nga e para,