HomeTeknologji

Imazhe trònditëse nga Marsi, njerëzit janë të bindur që planeti është i mbushur me várre

Harrojeni jetën në Mars, pasi NASA-s Perseverance Mars Rover ka publikuar disa imazhe të frikshme që duken më shumë si varréza.

Mjedisi shkëmbor i mbushur me pluhur mund të mos tingëllojë tepër emocionues, por kjo foto e fundit është paksa rrëqethëse.

Satelitët e NASA-s mund të gjejnë disa gjëra interesante në planetin misterioz, dhe së fundmi kanë hasur në një sasi të madhe shkëmbinjsh të vetmuar.

Duket pothuajse si një várrezë masive, duke i dhënë planetit një estetikë shumë drithëruese.

Përdoruesit e Twitter kanë hyrë tashmë në platformën e mediave sociale në të kaluarën për të përshkruar Marsin si një “planet varrézash”.

Në imazh, ne mund të shohim të gjithë shkëmbinjtë të shpërndarë afër njëri-tjetrit për t’u dukur si një várrezë e vogël.

Detajet me kokrra dhe një bollëk shkëmbinjsh me madhësi të ndryshme thjesht shtojnë intrigën e përgjithshme të kësaj fotografie.

Është e sigurt të thuhet se Rover ka qenë në Mars për një kohë të gjatë pas nisjes në korrik 2020. Ai do të kthehet në planetin Tokë në shkurt 2022.

Me mbi 2.8 milionë ndjekës, faqja në Twitter e Mars Rover ka fituar shumë popullaritet, duke u dhënë përdoruesve një pamje unike të planetit.

Një Tweet e fundit ndau një imazh të një pjese shkëmbi me një shtresë sipërfaqësore të hequr për të na dhënë një vështrim më të afërt. Kjo bëri që shumë përdorues të Twitter të binden për alienët.

Një përdorues i Twitter u përgjigj: “A mund të rrotulloni gurë të mëdhenj për të parë se çfarë ka poshtë tyre? Diçka që mund të mos jetë shqetësuar për mijëra vjet? Kush e di se çfarë mund të ketë nën disa prej tyre?”

Një tjetër iu përgjigj imazhit: “Patjetër një alien i vogël i bardhë”.

Disa imazhe janë më trònditëse se të tjerat, dhe megjithëse disa besojnë se planeti është i mbushur me várreza dhe alienë, Marsi ende arrin të duket bukur./ Burimi: Mirror | Përktheu: GOTA NEWS ALBANIA


TË NGJASHME