HomeLajme

India rrit tarifat për importet elektronike

India do të rrisë tarifat e importit për disa artikuj elektronikë dhe pajisje komunikimi, në atë që cilësohet si një masë tjetër për të frenuar importet dhe për të forcuar monedhën Rupi në rënie.

Rritja e tarifave, masa e dytë e tillë nga India në një hapësirë prej dy javësh, u njoftua të enjten vonë nga New Delhi, pasi ai përpiqet të rrisë barrierat e importit për të kufizuar importin e mallrave që i konsideron si artikuj “jo thelbësorë”.

Grupi i fundit i artikujve që preken prej rritjes së tarifave mund të rrisë tensionet tregtare me Shtetet e Bashkuara dhe Kinën dhe të dëmtojë krijuesit e pajisjeve të rrjetit si Cisco Systems Inc, Huawei Technologies Co, ZTE Corp, Ericsson, Nokia dhe Samsung Electronics.

Kjo lëvizje është pjesë e një plani për të ndalur një rënie të mëtejshme të Rupit (INR), e cila është dobësuar më shumë se 14 për qind kundrejt dollarit amerikan këtë vit.


TË NGJASHME