HomeShëndeti

Infermierja thotë se ‘pakujdesia e rëndë’ e Spitalit të New York po vret pacientët


“Askush nuk i intereson, sepse ata janë të gjithë minoritarë”.

Një infermiere që udhëtoi përmes vendit nga Nevada në New York për të ndihmuar në vijat e frontit kundër COVID-19 ka pretenduar se nuk është vetëm virusi për të cilin njerëzit duhet të shqetësohen.

Punonjësja e kujdesit shëndetësor, e identifikuar nga media të ndryshme si Nicole Sirotek, postoi një video të tmerrshme në Facebook ku përshkruante sesi pacientët po “vriten”, sipas fjalëve të saj, “të vrarë” nga pakujdesia e rëndë dhe gabimet mjekësore që të habisin … “dhe askujt nuk i intereson”.

“Unë po ju them fjalë për fjalë që po i vrasin këta njerëz dhe askush nuk do të më dëgjojë”, tha ajo në video, e mbushur me lot.

“Atyre nuk i intereson se çfarë po ndodh me këta njerëz. Unë po vij çdo ditë këtu dhe i shikoj ata t’i vrasin njerëzit.”

“Është si të shkosh në filmin Twilight Zone. Dhe të gjithë këtu janë në rregull me këtë gjë.”

Ajo përshkruan pafuqisht duke parë që mjekët dhe infermierët vrasin më shumë se gjysmë duzinë njerëz përmes gabimeve spektakolare; sipas infermieres, sa herë që ajo përpiqet të ngrejë zërin, bie në vesh të shurdhër, sepse pacientët janë të gjithë minoritarë, dhe spitali pa emër është “lagjet e minoriteteve”.

“Askujt nuk i intereson, sepse ata janë të gjithë minoritarë dhe ne jemi në lagje minoritetesh”, thotë ajo në lot. “Dhe kjo nuk është në rregull.”

Ajo e krahason atë që dëshmon me hebrenjtë që janë çuar në dhomat e gazit në Gjermaninë naziste dhe ajo është e vetmja që po thotë se nuk është në rregull.

37-vjeçarja pastaj rendit të gjithë personat që ajo ka parë të vdesin – asnjë prej tyre nga koronavirusi.

Ajo përshkruan se ishte përpjekur t’i tregojë një anesteziologu që ata kishin intubuar gabimisht një pacient, “sepse vetëm njëra anë e gjoksit të tij po fryhet” pasi priti pesë orë për një rreze X për të konfirmuar atë që ajo e dinte tashmë, ai vdiq.

Ajo qesh me mosbesim ndërsa përshkruan një doktor që filloi kompresionet në gjoks tek një pacient i dytë i cili tashmë kishte një rrahje të qëndrueshme të zemrës, “gjë që nuk bëhet në raste të tilla”.

“Unë vrapova atje për ta ndaluar atë t’i bënte kompresim në gjoks dikujt që kishte puls” kujtoi ajo. Në vend të kësaj, mjeku vendos të përdorë defibrilatorin. “Ai e defibilizoi atë dhe e vrau”, pohoi Sirotek.

“Ata nuk po vdesin nga COVID. Unë po ju them se ata po i vrasin këta njerëz dhe askush nuk do të më dëgjojë mua”, tha ajo.

“Ashtu siç thashë, unë nuk jam mjeke, por jam mjaft e sigurtë që kur defibriloni një person me rrahje zemre 40 dhe një ritëm të qëndrueshëm dhe i vrisni ata … kjo është vrasje.

G.T/GotaNews


TË NGJASHME