HomeLajme

Instagram bën lëvizjen e rradhës: Mbron profilet e njerëzve që kanë ndërruar jetë nga COVID-19

Me numrin e vdekjeve që po rritet për shkak të koronavirusit nëpër botë, Instagram po ndërmerr hapa për t’i ndihmuar njerëzit të kujtojnë të dashurit që kanë vdekur.

Platforma e njohur e mediave sociale po planifikon të shtojë një veçori të re të memorizimit të llogarisë që do të shohë fjalën “Kujtim” të shfaqet poshtë figurës së profilit të përdoruesve që kanë vdekur.

Sipas revistës People, karakteristikat shtesë për të përkujtuar përdoruesit që kanë vdekur do të njoftohen së shpejti.

Ne po bëjmë ndryshime për t’i ndihmuar njerëzit të identifikojnë nëse një llogari në Instagram i përket dikujt që ka ndërruar jetë“, thotë një zëdhënës nga Facebook, i cili bleu Instagramin në vitin 2012.
“Kjo përfshin një etiketim ‘Kujtimi’ që do të shfaqet në llogari, midis gjërave të tjera që do të jenë në dispozicion brenda disa javësh. Do të kemi më shumë për të ndarë së shpejti”, shtoi ai.

Pasi të jetë përkujtuar një llogari, Instagram do të mbajë faqen që të mos shfaqet në mënyra që mund të jenë shqetësuese për miqtë dhe familjen e personit.
Ata gjithashtu do të marrin masa për të mbrojtur privatësinë e personit të ndjerë duke siguruar llogarinë.


TË NGJASHME